Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Emil Lundmark förlänger med IBF Falun!

30 april 2024 10:49

Allkonstnären från Örebro stannar i Falun! Emil Lundmark förlänger sitt kontrakt med två år. ”Vad som talar för Falun nästa säsong? Allt!”


Är han center, back eller ytterforward? Han är iallafall inte målvakt men utöver det är det svårt att vara helt säker. Emil Lundmark är en tränares dröm på det viset att han kan stoppas in var som helst i laguppställningen. Och i IBF Faluns laguppställning, där kommer han finnas med minst två ytterligare säsongen, Emil har skrivit ett nytt kontrakt som sträcker sig över säsongen 2025/26.

”Jag är extremt taggad på kommande säsongerna. Jag tror vi kommer få till en riktigt bra upplaga av IBF Falun. Självklart ser man alltid över sitt hus och saker och ting ska passa ihop som en helhet. Men IBF Falun är min klubb!”, säger Emil om valet att sätta sin namnteckning på en kontraktsförlängning.

Den senaste säsongen var något av en missräkning för ett Falun som blivit vana med att abonnera på en plats i SM-finalen. Säsongen bjöd visserligen på två finaler men det blev förlust i såväl Champions Cup mot Tatran Stresovice och i Svenska Cupen mot Pixbo. Emil ser dock ljust på framtiden.

”Absolut att har man en känsla av att man vill slänga förra säsongen i papperskorgen. Vi kommer vara extremt sugna på titlar när säsongen drar igång.”, säger Emil som ser positivt på det generationsskifte som just nu pågår i Falun. 25 år gammal tillhör han den yngre generationen men börjar samtidigt bli en av de ”äldre av de yngre”.

”Jag känner mig inte ”äldre” men nu har man varit med ett tag iallafall. Jag vill bidra med hunger för att fortsätta vinna titlar med klubben.”, säger Emil som uppenbarligen inte dras med någon åldersnoja.

Emil Lundmark har som sagt blivit något av en schweizisk armékniv i Falun, en tillgång som kan fylla i princip vilken roll som helst. En roll han trivs med men kanske önskar lite mer kontinuitet kring.

”Det spelar egentligen inte någon roll vart på planen jag spelar. Jag spelar där tränaren sätter mig. Men det jag kan önska framåt är att kanske få en liten mer tydlig position som gäller, även om jag spelat mycket forward förra säsongen.”

Mindre roll vart på planen han är alltså men ett ställe dit Emil Lundmark vill tillbaka, det är SM-finalen och på frågan om vad som talar för IBF Falun som ett av finallagen kommande säsong är svaret mer än tydligt:

”Allt!”