Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Linus Holmgren förlänger med Falun

25 februari 2023 16:00

2017 blev han SSLs genom tiderna tredje yngsta lagkapten när han fick bindeln i Team Thoréngruppen. Idag har Linus Holmgren bytt gul-grönt mot svart-rosa och någonstans är det passande att det är just Thoréngruppen som står på motsatta sidan när Linus Holmgren signerar en tvåårig kontraktsförlängning med IBF Falun.


”Två år har gått fort men ändå har det hänt mycket”, säger Linus.

”Jag har fått vara med och vinna SM-guld, Champions Cup och nu också Svenska Cupen. Jag har skapat minnen för livet och fått många erfarenheter”.

Sportchef Rickard Hedlund:

”Linus adelsmärke är ju att han är en riktigt bra tvåvägscenter. Bra balans i fart i bägge ändar av banan. Sedan är han spännande i det avseendet att han fortfarande är utvecklingsbar, det finns mer att hämta i offensiven men även defensivt”, säger Hedlund om sin senaste förlängning.

”Han är född -98 så han ska gå in i sin prime här de kommande åren. Han har gjort en bra resa i Falun och blivit landslagscenter och då tror jag ändå att vi kommer se ännu mer av honom de kommande två åren.”

Linus Holmgren är född och uppvuxen i Umeå och har representerat Umeå City, Team Thoréngruppen och IBK Dalen på seniornivå innan flytten till Dalarna och IBF Falun inför säsongen 2021/22 och hittills har det alltså bärgats inte mindre än tre titlar med klubblaget och därtill ett VM-guld med Sverige. Ingen dålig start på karriären i Falun men Linus är långt ifrån klar.

”Vi ska fortsätta vinna guld. Det är det som gäller i Falun. Det blir tufft, man märker att andra ser oss som de man jagar men jag tror det är bra att känna flåset i nacken. Vi vill fortsätta utvecklas som lag och fortsätta vinna titlar”, avslutar Linus Holmgren.