Lördag
13 Mar 2 matcher
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 2 matcher
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Tisdag
30 Mar 1 match
Tisdag
06 Apr 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Lördag
10 Apr 1 match
Tisdag
13 Apr 1 match
Söndag
02 Maj 1 match

August Bergkvist skriver kontrakt med IBF Falun

25 maj 2021 13:49

Rickard Hedlund har idag skrivit kontrakt med 18-årige August Bergkvist som kom till IBF Falun under den gångna säsongen från LI20 (Insjön). August gick från en inställd division 1-säsong till att vinna SM-guld i Gävle och har fått rejäl smak för att vinna på den absolut högsta nivån. Kontraktet gäller de kommande två säsongerna.


Rickard Hedlund om August Bergkvist:
-Jättekul att August nu tillhör oss fullt ut i Falun efter att han kom in under säsongen på dubbellicens när säsongen stängdes ner för div 1. Vi har haft ögonen på August ett par år tidigare och sett hans potential så när den här dörren öppnades kände vi att det var helt rätt att ta in han och låta han vara med i träningsgruppen för att bygga erfarenhet och lära känna oss på ett bättre sätt. August kommer att bli en superbra innebandyspelare i framtiden och jag tror han kommer ha stor nytta av att utvecklas i vår miljö för att nå dit han vill i karriären. Den kapacitet han besitter som tvåvägscenter ser man inte så ofta nu för tiden och jag ser en ung Johan Samuelsson i hans mogna spel och sätt att agera. August har en tydlig plan och ett definierat elitbegrepp som man sällan ser hos juniorer och det tycker jag är enormt häftigt att se hos en så pass ung kille, avslutar Rickard Hedlund.

August Bergkvist om att skriva kontrakt med IBF Falun:
-Jättespännande utmaning för mig att ta nästa steg och få tillhöra IBF Falun fullt ut efter ha fått möjligheten att vara med under de tre månader som var förra säsongen. Under den tiden fick jag veta vad man tävlar om på riktigt och det är verkligen något jag tar med mig som en triggar och är en morot vidare i karriären.

Din säsong började i LI20 och division 1 men slutade i Gävle med ett SM-guld runt halsen. Beskriv resan du fick vara med om:
-Förra säsongen var sjukt oförutsägbar och oväntad på alla sätt och som du säger så började det med fem matcher i LI20 innan säsongen stängdes ner pga Corona. I samband med ett landslagsläger i februari hördes vi av jag och Rickard om att få komma till Falun för att få lite träning inför lägret och Rickard sa ”kom hit och kör med oss tre veckor innan lägret så du får lite tid med klubba och boll” vilket jag tyckte var grymt snällt och kul bara det. Efter lägret sen måste de fattat tycke för mig och vi kom överens om en dubbel licens säsongen ut vilket var jättekul när min säsong egentligen var nedstängd med LI20. Resten är en saga jag kommer ta med mig för resten av mitt liv.

Hur kändes det att kliva på bussen till Gävle och SM-finalen mot Storvreta?
-Jag hade otroligt mycket tankar i känslor i kroppen som gick runt från att jag fick beskedet att jag skulle med till Gävle. Jag njöt varje sekund från träningen innan vi reste till Gävle och kände en enorm stolthet och glädje över att bara bli uttagen att åka med laget till finalen. Man har ju sett klipp när man var yngre om hur spelarna förbereder sig för finalerna så att jag fick hoppa in i min egna film där och då var hur kul som helst. Att vi mötte just Storvreta gör det bara ännu större då de är de största rivalerna till IBF Falun.

Beskriv känslan att springa in med killarna och fira guldet:
-Jag ryser bara du ställer frågan faktisk… Jag minns det så väl när det var 15 sekunder kvar av matchen att jag hoppade runt i båset och ställde mig på en stol för att se slutet. Med tre sekunder kvar av matchen tror jag vi alla hoppade in på planen och sen var firandet igång. En känsla jag aldrig kommer att glömma och jag är otroligt tacksam över att ha varit med om. Det är definitivt något jag vill vara med om igen.

Målsättning för den kommande säsongen?
-Att vinna guldet igen är en stabil morot man kämpar dagligen för nu och att ha fått det här kontraktet betyder nånstans att föreningen tror på mig och vet vad jag är för typ av spelare och person så nu gäller det bara att förbereda mig så mycket jag kan under försäsongen för så kommer vi som lag att gå för guldet i Avicci Arena fram mot våren.

Hur ser du på din personliga utveckling framöver?
-Först och främst gäller det att göra en riktigt bra försäsong där jag är fysiskt förberedd kommande säsong i SSL. Jag känner att jag har en god grundfysik men det kan alltid bli bättre och jag kommer jobba hårt i sommar för att vara så förberedd som möjligt. I mitt spel gäller det väl att förbättra samtliga delar egentligen och förtjäna speltid för att utvecklas ytterligare. En stor förebild till mig i laget är Johan Samuelsson och han är idag där jag skulle vilja vara i mina bästa dagar som spelare så jag tar lärdom av han varje dag och tillfälle jag kan. Johan är en fantastisk lagkamrat och spelare som har tagit hand om mig sedan jag kom in i laget på ett riktigt fint sätt, avslutar August Bergkvist.

Varmt välkommen till den rosa familjen August!

Spelarfakta August Bergkvist