Lördag
24 Feb 2 matcher
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Idag 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Galante förlänger och stannar ytterligare två säsonger

13 januari 2021 10:30
SSL Herr

Alexander Galante Carlström har bestämt sig för att stanna i IBF Falun de kommande två säsongerna och målet är glasklart för den notoriske målskytten: att vinna fler titlar med klubben och fortsätta att utveckla sitt spel i den rosa matchtröjan.


Alexander Galante Carlström kom till Falun 2010/2111 från Västerås IBF och har sedan dess tillhört den absoluta världstoppen som innebandyspelare. Han har varit med att vinna samtliga klubbens SM-guld samt Champions Cup och har vid två tillfällen även utsetts till väldens bästa innebandyspelare.

Sportchef Rickard Hedlund om förlängningen med Galante:
-Det är jätteviktigt för oss att vi får med Alexander i våra två kommande år. Han är världens bästa målskytt och jag tror att han snart kommer att sudda ut Mika Kohonens poängrekord om han fortsätter leverera som han gjort. Han saknar motstycke i svensk innebandy när det handlar om att göra mål och när han gör sina mål vinner vi oftast våra matcher så jag är väldigt glad att han tillhör oss även i framtiden.

Hur mycket betyder Alexander i den generationsväxling som pågår?
-Han är jätteviktig i det arbetet med sin tävlingsinställning och det höga pris han sätter på sin prestation varje dag. De yngre spelarna måsta jaga ”Carla” för att kunna bli bättre och de vet att om de kommer i kapp ”Carla” så kan mycket väl det vara de som blir bäst i världen så jag tycker att det är en riktigt fin miljö för de yngre att utvecklas i.

Det nya kontraktet innebär inte bara innebandy för Alexander, utveckla lite närmare:
-Vi har hittat ett upplägg för ”Carla” där han kan börja bygga på sitt framtida CV och samtidigt hjälpa föreningen med våra partners som är väldigt viktiga för oss. Han har gjort så mycket bra för oss genom åren och har i allra högsta grad bidragit till våra framgångar så vi ser det som en självklarhet att kunna ge tillbaka genom att börja förbereda Alexander för en kommande arbetsmarknad när han väljer att lägga klubban på hyllan, avslutar Rickard Hedlund.

Alexander Galante Carlström om sitt nya avtal med IBF Falun:

Du har bestämt dig för två nya år med IBF Falun Alexander, hur har dina tankar gått om din framtid som innebandyspelare?
-Med tanke på att jag har familj och att vi tris väldigt bra i Falun så har min tanke hela tiden varit att förlänga mitt avtal med föreningen men det är alltid två sidor som skall komma överens om ett avtal. Vi har suttit ner ett par tillfällen och pratat om framtiden och vi har kommit fram till en lösning som vi båda är nöjda över så det känns väldigt kul att ha kontraktet klart för de kommande två säsongerna så jag kan lägga all fokus på att slutföra den här säsongen så bra som möjligt.

Hur ser du på de kommande två säsongerna för IBF Faluns del och för din personliga del?
-Det kommer bli två intressanta säsonger som väntar oss faktiskt. Jag har haft Brottman som tränare i 8-9 år nu och nästa säsong så får vi en ny röst i Nicklas Hedstål vilket kommer bli väldigt intressant. Jag har egentligen ingen bra koll på Nicklas men jag är nyfiken på vilket upplägg det kommer bli när han tar över och hur vi tillsammans kan stärka IBF Falun. Som jag sagt tidigare så tycker jag vi är lite tunna på spelarsidan så jag hoppas att Rickard Hedlund lyckas landa nåt nyförvärv mot vårkanten, om pandemin och ekonomin tillåter naturligtvis, då kan det bli en riktigt intressant framtid i Falun. Personligen har jag alltid som mål att vinna skytteligan för att hjälpa laget vinna matcher och i slutändan vill jag stå där igen, som en svensk mästare, tillsammans med mina lagkamrater.

Vad har Tomas Brottman betytt för din personliga utveckling?
-Han har betytt mycket för mig. Han har trott på mig från dag ett vilket blir som en trygghet när man vet att tränaren litar på en och ger en rikligt med speltid. Vi har haft en bra och öppen dialog mellan varandra och jag tror det har hjälpt mig mycket för att kunna leverera år efter år. Han har visat att även en tränare kan ha en oerhört stark vinnarmentalitet som har smittat av sig på oss i truppen och ”Brolle” nöjer sig inte med ett silver utan han vill vinna titlar, vilket har triggat oss på ett positivt sätt. Utan honom tror jag inte Falun vunnit de titlar, och varit i så många finaler, som vi upplevt sedan han kom till oss.

Hur ser du på att nu få han som en förbundskapten (om han nu tar ut dig i truppen framöver)?
-Jag satsar alltid på att ta en plats i landslaget men sen vet man ju inte hur Brottman och Nordén tänker med framtiden. Jag ser inte mig själv som given i landslaget bara för att jag har levererat som jag gjort genom åren utan försöker alltid göra det så bra jag kan i Falun så hoppas jag att det kommer att räcka för att få representera vårt land. Får jag chansen att ta på mig landslagströjan igen så kommer det bli intressant att få göra det under ledning av Brottman och Nordén.

En del av ditt nya kontrakt innebär jobb på kansliet och på marknadssidan. Hur ser du på dina nya arbetsuppgifter?
-Det här är ett stor steg framåt tycker jag, för föreningen i stort men även för mig som person. Jag gillar ju att snacka och ha en social dialog med folk som gillar innebandyn så det här är ett bra sätt för mig att komma ut i arbetslivet och skapa nya kontakter i kombination med nyttan för föreningen. Jag tror detta kommer vara en viktig del för klubbarna i framtiden och det är jättekul att IBF Falun bygger vidare på relationerna bland de partners vi har idag men även mot nya partners man vill knyta till sig framgent. Det kommer bli jätteintressant att åka ut och träffa partners och se lite vad de vill ha ut av samarbetet med oss så bara pandemin blir lite snällare mot världen så sätter vi igång med arbetet.

Avslutningsvis, vad betyder IBF Falun för dig? -IBF Falun betyder allt för mig som innebandyförening och jag är väldigt tacksam för vad klubben gjort för mig hittills. Jag hoppas klubben är lika nöjd över vad jag presterat under dessa 11-12 år jag varit här och jag är stolt och tacksam över allt vi vunnit tillsammans. Att få spela i samma lag under hela min professionella karriär värderar jag högt så IBF Falun betyder verkligen allt för mig och jag hoppas och tror att vi att vi har några titlar kvar att plocka hem till Falun.

Du har några platser kvar i prisskåpet för nya medaljer alltså? -Definitivt, avslutar Alexander Galante Carlström.