Lördag
21 Dec 1 match
Fredag
03 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Tisdag
11 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Enström inför Helsingborg hemma – "På lördag vill vi vinna för Jonas!"

20 februari 2020 21:13
Inför Match

Efter Pixbos poängtapp mot Mullsjö blev IBF Falun klara seriesegrare med fem omgångar kvar. Men det är inget som påverkar truppen menar Rasmus Enström: ”Vi vill vinna varje match och på lördag ska vi vinna för Jonas, förhoppningsvis blir det fullsatt och bra tryck”.


Ni har nu säkrat seriesegern med 5 omgångar kvar samtidigt som ni jagar poängrekordet i SSL, det måste vara ett skönt slut på seriespelet för er?
-Ja det blir en skön avslutning på seriespelet. Vårt mål inför säsongen var att komma top-2 och nu har vi säkrat förstaplatsen i serien. Avslutningsvis siktar vi på att vinna varje match och avsluta på ett bra sätt.

På lördag ställs ni mot Helsingborg som har stark form, hur är känslan inför matchen?
-Det känns bra inför matchen. Vi har lite småskador i truppen men överlag är känslan god. Stämningen i truppen är på topp, föreningen har lyft fram matchen i och med hyllningen av Jonas Adriansson så jag hoppas att det blir ett fullsatt Guide Arena med bra tryck. Det förtjänar Jonas och vi i laget vill vinna för honom.

Vilken typ av matchbild tror du att det kommer bli?
-Vi kommer ha väldigt mycket boll. Vi är starka i år, speciellt på hemmaplan. Vi brukar trycka ner lagen rätt bra samtidigt som Helsingborg gillar att spela tätt och defensivt. Dom har en del snabba spelare som dom gillar att kontra med, det är något som vi får se upp med.

Vad blir avgörande till slut tror du?
-Det är klyschan att spela med tålamod och vara noggranna i spelet med bollen. Gör vi inga misstag så vinner vi matchen.

På lördag hissas din gamla kedjekamrat Jonas Adrianssons tröja upp i taket i en förhoppningsvis fullsatt Guide arena, hur viktigt tycker du att det är att hylla denna typ av kulturspelare i klubben?
-Det är såklart oerhört viktigt och Jonas förtjänar det verkligen. Han har spelat säkert 15 år i klubben och har varit en viktig spelare både för oss i laget och för hela föreningen. Han är dessutom en riktigt bra kompis till mig, det kommer kännas stort att få spela på planen med Jonas tröja hängandes i taket. En kulturspelare som Jonas förtjänar all uppmärksamhet som han får!

Till lördagens match mot Helsingborg bjuder klubbens sponsorer på entrén, enda avgiften blir 15kr i serviceavgift. Så se till att komma i tid till Guide arena och njut av fin innebandy och delta i hyllningen av Jonas Adriansson som startar 17:50!

Biljetter till matchen hittar du här!