Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Simon Berg inför FBC Kalmarsund

29 december 2021 14:17

Årets sista SSL-match i Guide Arena är bara timmar bort. På andra sidan mittlinjen står FBC Kalmarsund och i potten ligger, beroende på resultat i andra matcher, faktiskt en potentiell serieledning över nyår för det lag som plockar med sig minst två poäng.


När lagen möttes senast spelade man en otroligt spännande semifinal-serie med tajta matcher och stor dramatik, nu är det dags för ett nytt möte mellan IBF Falun och Kalmarsund imorgon på Guide Arena klockan 18:30. Matchen lagen emellan får numera ses som en av ligans mest spännande drabbningar och IBF Faluns Simon Berg ser fram emot matchen: ”Det blir en bra match för fansen och det ska bli kul att spela”

Hur har det varit med lite julledigt?

Det har varit skönt, haft lite träningar med laget och även lite egenträningar, sen är det såklart skönt att vara med familjen och bara ta det lugnt.

Stabil 10-4 vinst mot Sirius senast. Vad tycker du om er insats?

Jag tycker vi gjorde en stabil insats och vi gjorde vårt jobb. Sen gick vi ner lite i slutet och blev kanske lite nonchalanta, men vi gjorde jobbet och tog tre poäng, det är det viktigaste.

Ni ställs nu mot Kalmarsund imorgon. Vad har du för tankar om matchen?

Det blir nog en het fight tror jag, det blir alltid bra matcher mot Kalmarsund nu för tiden. De har gått och blivit ett bra lag som slåss i toppen av tabellen så jag tror det blir en bra match för fansen och det ska bli kul att spela.

Vad tror du blir matchavgörande?

Man vill inte dra till med klyschor men vi måste göra jobbet och spela med fullt fokus. Vi har haft väldigt bra träningar senaste tiden och får vi ut spelet vi tränat på mot Kalmarsund så ser det bra ut. Det känns som vi börjar hittar tillbaka till vårt tidigare vinnande spel.

Det är mer än en månad sedan eran senaste hemmamatch. Hur är det att spela hemma jämfört med borta och hur stor betydelse har fansen för er i laget?

Fansen har jättestor betydelse, det har alltid varit trevlig stämning i Guide Arena sedan jag kom till IBF Falun. Nu är det lite covid-strul med nya restriktioner som såklart ska följas, men jag hoppas att så många som möjligt kommer på matchen imorgon och kan stötta oss på plats, det uppskattar vi spelare verkligen.