Lördag
24 Feb 2 matcher
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Idag 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

"Nacka får gälla som favorit i SSL-kvalet"

5 april 2019 19:06

På söndag drar den sista kvalomgången igång till SSL. För IBF Falun gäller det nu att ta två segrar mot Nacka Wallenstam. – De vann serien och är obesegrade den här säsongen så de får gälla som favorit, säger IBF-tränaren Danne Dalbjer.


IBF Falun slog ut IKSU Ungdom i två raka matcher detta samtidigt som Nacka gjorde samma sak med Sundsvall.

Nu ställs de två segrande lagen från den första kvalrundan mot varandra där bäst av tre matcher gäller och segraren till SSL!

– Vi ser fram emot en sista kvalrunda mot Nacka Wallenstam som kommer att bli rolig, jämn och intensiv. Att Nacka lyckas gå igenom serien den tuffa östra serien obesegrade som nykomlingar är en fantastisk bedrift, all heder till dem, säger IBF-tränaren Danne Dalbjer!

I serien vann även Nacka båda mötena med IBF Falun.

– Men nu är det kval och allt kan hända. Vi kommer med stor ödmjukhet att gå in i de här kvalmatcherna och jag vill säga att pressen ligger på Nacka, de får gälla som favorit, om jag ska säga några siffror så 70-30 i fördel för dem, menar Danne.

Hur ser det då ut i IBF Faluns lag inför de viktiga kvalmatcherna?

– Vi har i slutet haft lite tunga och jobbiga skador på nyckelspelare som vi är osäkra på om de kommer till spel eller inte, men vi kommer göra allt vi kan oavsett vilka som startar. Vi ser fram emot denna runda där det krävs hårt arbete från hela laget för att komma ut som vinnare, poängterar Danne Dalbjer inför den första kvalrysaren på söndag.

Kval till SSL Damer

IBF Falun - Nacka Wallenstam Spelas i bäst av tre matcher. Match 1 spelas 7 april 14:00 i Ormingehallen. Match 2 spelas den 9 april 18:30 i Jarlas Arena. Eventuell match 3 spelas den 13 april 16:00 i Ormingehallen.