Lördag
13 Mar 2 matcher
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 2 matcher
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Tisdag
30 Mar 1 match
Tisdag
06 Apr 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Lördag
10 Apr 1 match
Tisdag
13 Apr 1 match
Söndag
02 Maj 1 match

För bocken och skölden. Framåt Falun!

4 maj 2021 15:24
IBF Falun

Den 14 mars 2020 ställdes den sista matchen i SSLs grundserie in på grund av det uppblossande coronaviruset. SM-slutspelet likväl som det annalkande SSL-kvalet för damerna sköts upp två veckor för att läget skulle klarna. Föga anade vi där och då vad som komma skulle.


Den 2 maj 2021 avslutade vi säsongen 2020/21. En säsong som ingen annan, och förhoppningsvis blir den för all evig tid den enda i sitt slag. Det vi där och då, i mars 2020, aldrig ens kunde föreställa oss – en hel säsong inför tomma läktare - blev just den krassa verklighet som vi under året fått leva med. Och som vi saknat vår publik på plats i Guide Arena. Det må ha blivit vardag att spela inför tomma läktare, men det kommer aldrig och ska aldrig kännas rätt. Säsongen, så som den blivit, har inneburit en helt ny typ av svårigheter och utmaningar som vi haft att hantera. Inte minst ekonomiskt så är det klart att inställda cuper, sommarskolor och spel utan publik en hel säsong för med sig problem. Säsongen 2020/21 har bitvis känts som en ändlös landsväg, som en vild och krokig stig för att travestera Nationalteatern. Men så står vi då här, vid stigens slut, dagen efter säsongens sista dag. Och vilken dag det blev.

Under säsongen har damerna, som i röran där i mars 2020 till sist fick sin hett efterlängtade SSL-plats, kämpat hårt för att etablera sig i högsta ligan. Liksom för herrarna är våra målsättningar och förväntningar höga och offensiva. Vi vill vara bäst i Sverige och damerna har påbörjat en otroligt spännande resa där den säsong vi nu avslutat var ett viktigt avstamp. Att hålla oss kvar i SSL var helt avgörande för att kunna bygga vidare och ta nästa kliv och spelare och ledare har tagit sig an den uppgiften med energi, vilja och kunnande. Även om det i slutändan blev så att serien stängdes för nedflyttning p g a att Allsvenskan inte kunde slutföras så var det aldrig något snack, IBF Falun skulle vara ett SSL-lag även kommande säsong. Att till och med vara med och hugga på den sista slutspelsplatsen in i slutomgångarna får ses som både en bonus och ett gott betyg till säsongen som helhet. Men med det sagt, det här är bara början. Vi bygger ett starkt lag, en SM-guldutmanare för de kommande åren. Precis som det ska vara. Vi är IBF Falun, vi hör hemma i guldracet oavsett om det är dam eller herr.

Herrarna hade, precis som föreningen i stort, en lång och krokig stig att vandra under grundseriens 26 omgångar. Ifrågasatta redan inför säsongen, som ”för tunna” och ”junioraktiga”. Match tre på försäsongen mot Storvreta slutade 0-10. I mörka november blev det fyra förluster på fem matcher. Som sportchef Rickard Hedlund uttryckte sig efter finalen – ”De externa tvekade. De interna segrade”. För den där landsvägen var inte ändlös. Stigen, om än lång och krokig, ledde hela vägen till Gävle, till SM-final och till ett nytt gigantmöte mot Storvreta. Väl där, då fanns det ingenting som kunde stoppa IBF Falun. Guldet stannar i Dalarna. IBF Falun är, fortsatt, Sveriges bästa innebandylag.

Inget av ovan hade varit möjligt utan den fantastiska uppslutningen från supportrar och från partners. Det stöd vi fått, i många olika former under säsongen har bokstavligen räddat föreningens existens. Säsongskortsinnehavare, sponsorer, stödbiljettköpare – på olika sätt har ni slutit upp kring IBF Falun och för väldigt liten motprestation gett otroligt mycket.

IBF Falun stänger säsongen 2020/21 som svenska mästare för herrar och som etablerat SSL-lag för damer. Vi är nöjda, stolta – men inte klara. Vår ambition är fortsatt hög, vi vill bygga Sveriges bästa lag för både damer och herrar. När vi får öppna dörrarna till Guide Arena och åter hälsa vår fantastiska publik välkommen vill vi erbjuda Sveriges bästa publikupplevelse. Vi vill fortsätta ge Falun som stad och alla våra supportrar något att vara stolta över – en stormakt i innebandysverige.

Vi vill tacka alla er som på ert sätt varit med och gjort säsongen genomförbar. Ert stöd har betytt allt. Nu hoppas vi på en kommande säsong under normala förhållanden, med publik på läktaren som vi får dela allt med. Igår vann vi. Igår firade vi. Idag jobbar vi. Mot en ny säsong, mot nya mål. För bocken och skölden.

Tack för allt ni gjort, för allt ni gett.
Tillsammans är vi den rosa familjen.
Tillsammans är vi IBF Falun.