Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Tom Colling klar för IBF Falun

27 januari 2022 18:00

IBF Falun breddar truppen inför slutspurten av säsongen. Tom Colling ansluter från Karlstad IBF.


Nyligen blev han klar för sin andra förening i seniorkarriären, efter att ha varit en av inventarierna i Karlstad Innebandy. Då trodde han att nästa innebandymatch, den skulle han spela säsongen 2022/23 i Nilsby IK (just nu i div 1 västra). Bara ett par veckor senare blev det klart med den tredje föreningen och nu kan nästa match det bli något helt annat. En annorlunda säsong får ett annorlunda slut och knappast på det sätt som Tom Colling, 31, sett framför sig.

”Det känns förstås superkul! Roligt att få vara med i och kring världens bästa lag. Det känns jätteinspirerande och kul att få avsluta säsongen i Falun”, säger Tom Colling om övergången till IBF Falun som gäller säsongen 2021/22 ut.

”Ganska speciellt att komma in som en sorts ”deadlineförstärkning”, jag har ju bara spelat i Karlstad egentligen. För min del har den här säsongen inneburit framförallt väldigt lite matcher, så man har ju haft väldigt lugna helger. Sedan har jag tränat på i princip som vanligt, men klart det känns kul att nu få komma igång och träna på allvar och även att se och spela med de bästa”.

Tom Colling har Karlstad som moderklubb, har gjort seniormatcher i div 3 med Sjöstad men i övrigt spenderat hela karriären med spel i Karlstad IBF. Framförallt har han huserat i Allsvenskan men även hunnit med 80 matcher i SSL, med 86 poäng som facit. Lillebror Adam har gjort en säsong i IBF Falun (2018/19) och var förstås självklar att stämma av med när frågan kom.

”Adam hade bara positivt att säga om Falun. Han var hur imponerad som helst av föreningen, laget och allt runtomkring. Han sade att det var hur proffsigt som helst så han tyckte att det bara var att köra!”, berättar Tom.

Rickard Hedlund, sportchef och med de egna rötterna i den värmländska myllan är nöjd med värvningen.

”Jag har följt Tom sedan han var liten och vi har haft dialog i över 10 år. Jag tycker att han varit Allsvenskans MVP i många år och borde egentligen spelat mer i Superligan än vad det blivit. En komplett spelare, kan spela på alla positioner så det är en perfekt spelare att få in såhär inför slutspurten. Vi hoppas ju att div 1-laget ska ta klivet upp i Allsvenskan och vill att spelarna som är i den miljön ska kunna slutföra säsongen där.”, säger Rickard Hedlund som berättar att värvningen framförallt handlar om att säkra upp ifall något händer.

”Det är en bökig tid på året, inte minst när pandemin är en faktor. Så vi vill jobba mycket med hängslen och livrem, det känns viktigt att ha en bred trupp. Tanken är framförallt att Tom kommer vara med och träna och som lite back-up om något skulle hända i ordinarie trupp. Där blir Tom en bra tillgång. Han borde som sagt ha spelat med i SSL än vad han gjort men vem vet, han får kanske vara med hela vägen till ett SM-guld nu efter många år i innebandyns tjänst.”, avslutar Rickard Hedlund.