Lördag
02 Okt 1 match
Måndag
04 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 2 matcher
Lördag
30 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 2 matcher
Lördag
13 Nov 2 matcher
Onsdag
17 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Söndag
19 Dec 1 match
Onsdag
22 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Söndag
02 Jan 1 match
Onsdag
05 Jan 1 match
Lördag
08 Jan 1 match
Söndag
09 Jan 1 match
Söndag
16 Jan 1 match
Torsdag
20 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 2 matcher

Emil Nilsen inför Jönköping

23 november 2021 11:01

Sista matchen innan VM-uppehållet spelas hemma på Guide Arena klockan 18:30 på onsdag när Jönköping kommer på besök. Efter Nicklas Hedståls exit från klubben kommer kanske uppehållet i rätt tid och IBF Falun går hårt för att säkra tre nya poäng säger Emil Nilsen: ”En vinst på onsdag ger oss lite lugn och ro inför uppehållet och det är viktigt att få avsluta med en bra känsla och sedan bygga vidare på det”


Tre poäng borta mot Mullsjö och ditt första mål för klubben. Hur känns det?

Det känns jättebra att äntligen få göra mål, men det absolut viktigaste var att vi tog tre poäng och studsade tillbaka efter vår gråa insats mot Hagunda. Sen är det aldrig fel att få göra mål, så det var en bra kväll.

Vad ger du er insats i betyg?

Jämfört med förra matchen gör vi det mycket bättre, men vi kan fortfarande spela ännu bättre. Det är en match kvar innan landslagsuppehållet. Hur viktigt är det att avsluta med en seger? Det är såklart jätteviktigt. Det är några veckor spelledigt efter onsdagens match och några i laget ska i väg och spela VM. En vinst på onsdag ger oss lite lugn och ro inför uppehållet och det är viktigt att få avsluta med en bra känsla och sedan bygga vidare på det, så vi kan jobba på utan någon stress.

Ni ställs mot Jönköping på onsdag. Hur ska det bli att möta ditt gamla lag?

Jag lämnade laget med en bra känsla så det är verkligen inga hard feelings. Det ska bli skitkul att få möta både gamla lagkamrater och spelare som de plockat in nu inför säsongen. Det kommer bli en rolig och tuff match tror jag, Jönköping är ett bra lag och vi måste respektera dem. Men vi ska också visa att vi är numret större på samtliga positioner och vi går såklart för en vinst.

Du har rätt bra koll på motståndet. Vad behöver ni göra för att säkra segern i matchen på onsdag?

Vi måste ha fokus först och främst i allt vi gör. Jönköping har några väldigt skickliga spelare som kan göra sin gubbe och sedan göra mål. Vi måste spela tajt i försvaret och vara rejäla när vi anfaller, gå mycket på mål och visa lite killerinstinkt.