Tisdag
22 Mar 1 match
Torsdag
24 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Lördag
26 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Måndag
28 Mar 1 match
Torsdag
31 Mar 1 match
Lördag
02 Apr 1 match
Måndag
04 Apr 1 match
Onsdag
06 Apr 1 match
Fredag
08 Apr 1 match
Måndag
11 Apr 1 match
Onsdag
13 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match

Jenny Axelsson klar för IBF Falun

23 april 2022 14:00

En av SSLs bästa målvakter byter klubb men förblir Dalarna troget, sitt värmländska ursprung till trots. Jenny Axelsson, 24, har skrivit ett tvåårskontrakt med IBF Falun.


”Det känns jättebra”, säger Jenny Axelsson om flytten från ett dalalag till ett annat. ”Jag har fått en jättebra helhetslösning presenterad för mig, vilket var avgörande för min del. Jag har fått bra hjälp med allt som handlar om livet utanför innebandyn. Jag lämnar något tryggt i Mora som jag haft länge och därför var det viktigt för mig att få samma trygghet på ett nytt ställe direkt.”

Jenny var säsongen som gick den målvakt i SSL som fick ta emot flest skott, 667 stycken och hade en räddningsprocent på 80,21 %. I oktober landslagsdebuterade hon när hon tog plats i den trupp som spelade Euro Floorball Tour i Finland, men VM-platserna knep till slut Matilda Östlund Visén (Sirius) och Frida Görtz (Endre). Landslaget är ett tydligt mål för 24-åringen kommande säsong.

”Jag vill verkligen närma mig och etablera mig i landslaget. Med de förutsättningar jag blir given i IBF Falun både på och utanför planen känns det som att jag kan fortsätta ta fler kliv och utvecklas ännu mer, och det kommer förhoppningsvis gynna mig i min landslagssatsning också.”, säger Jenny.

Sportchef Johan Fahlström är förstås mycket nöjd med sitt första nyförvärv. ”Vi sticker inte under stol med att vi har höga mål i IBF Falun. Vårt mål från första försäsongspasset i maj är att vi ska spela om SM-guldet i Avicii Arena i april 2023. Där är Jenny en jättebra pusselbit att få lägga på plats.”, säger Johan.

”Jenny har varit vår prioritet under en ganska lång tid. Vi tycker att hon tillhör det absoluta toppskiktet av målvakter i Sverige, hon har hunnit rota sig och verkar trivas i Dalarna och flera av våra spelare känner henne sedan tidigare. När vi kollat av med dem så har vi fått en väldigt tydlig uppfattning om att Jenny kommer att passa väldigt bra in i vår miljö och på den resa som vi har framför oss”.

Höga mål var också en av de avgörande anledningarna att Jenny valde Falun som ny klubbadress. ”Jag spelar innebandy för att vinna. Jag siktar alltid högt, jag vill spela SM-final och ta guld med Falun. För mig var det jätteviktigt att känna att föreningen delar de ambitionerna. Jag är själv beredd att göra jobbet för att nå dit och det känns som att gruppen och föreningen vill göra det också.”.

Jenny har gjort sex säsonger i KAIS Mora och skrev ett nytt kontrakt med klubben så sent som i februari. I det kontraktet fanns dock en out-klausul i händelse av att Mora skulle degraderas från SSL, vilket ju också blev fallet och det är med blandade känslor som Jenny nu går samma väg som flera tidigare lagkamrater och byter Mora mot Falun.

”Jag är väldigt glad och tacksam över mina år i KAIS Mora. Men jag vill spela på den högsta nivån och i kombination med att jag var på rätt plats i livet för att ta nästa steg så känns det rätt att prova på någonting nytt”, avslutar Jenny Axelsson.