Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Idag 1 match
Söndag
21 Apr 1 match
Hemma
IKSU Ungdom
IKU
Borta
Falun
FAL

Nu inleds kvaläventyret för damerna

22 mars 2019 15:44

Kval till SSL för IBF Faluns damer, det börjar bli ett säkert vårtecken. Skall det bli tredje gången gillt? Nu inleds kvaläventyret med match borta mot IKSU Ungdom.


I den första omgången i kvalet till SSL är det IKSU Ungdom som står för motståndet. Bäst av tre är det som gäller, där IKSU Ungdom har favör av hemmaplan i en eventuellt avgörande match. Seger i den matchserien, då väntar segrar mellan Nacka och Sundsvall.

IBF Faluns damer var ganska så tidigt under serien klara för kvalet till SSL. – Vi hade ett tydligt mål när vi gick in i den här serien, och det var att ta oss till kvalet, etta eller två i serien spelade inte så stor roll, menar tränaren Danne Dalbjer som känner sig väl förberedd inför det som komma skall.

I årets upplaga av IBF Falun finns det nu flera spelare som varit med i två kval men även några som har spelat SM-finaler, så rutin från viktiga matcher det har laget.

– Laget har haft en rejäl utvecklingskurva under säsongen. Vi har byggt laget, spelmässigt och tekniskt. Tjejerna har hela tiden svarat upp till det vi tillsammans, spelare och ledare jobbat efter. Med målet att hela tiden bli bättre och bättre, enskilt som spelare och som lag, det är en positiv känsla att ha med sig in i ett kval, analyserar Danne Dalbjer.

Tränaren som själv minns tillbaka på sin tid som aktiv och vad de här viktiga matcherna betydde och hur det påverkar en som spelare.

– Jag vill minnas att jag själv kände att jag blev dubbelt så bra när det drog ihop sig till kval och slutspelsmatcher, att man älskar det här, vill vara delaktig och ta ansvar för Falutröjan, poängterar Danne Dalbjer.

Vad är grunden då för att lyckas i kvalet som du ser det?

– Det handlar så klart mycket om taktiken och att alla går ut på planen med rätt inställningen och tar ansvar. Vi har rutinen från två tidigare kval som sagt var, och har växt in i det med allt vad det innebär. Att många är mer bekväma och förberdda, de vet vad som väntar. Det är också i det här läget, i sådana här matcher man som spelare måste kliva fram och verkligen visa vem man är och vad man vill med sin innebandy, menar Danne Dalbjer.

Motståndarna IKSU Ungdom kom tvåa i Allsvenskan norra. Anledningen till att inte IBF Falun möter vinnaren av den serien är att RIG Umeå avstår att kvala uppåt i seriesystemet. När lagen möttes i Falun i mitten av januari vann IBF Falun med 6-4.

Hur ser du på den andra matchserien som spelas mellan Nacka och Sundsvall, laget där kan ju bli er motståndare i den avgörande kvalomgången? – Jag ser det så är, Nacka är obesegrade under säsongen, de måste gälla som favoriter, men konkurrensen är stenhård, nu när det är sådana här avgörande matcher, kommenterar Danne Dalbjer.

Hur ser du på era motståndare nu då, IKSU Ungdom?

– Vi kommer att möta ett ungt och stabilt IKSU som är spelglda och kommer att bjuda upp till en välspelad innebandy, det är jag helt säker på. Det kommer att bli ett par bra matcher, men vi har för avsikt att vinna i två raka matcher, avslutar Danne Dalbjer med tydlig och bestämd röst.

Nu önskar vi laget all lycka till i kvalet. Den första matchen spelas i Umeå på söndag 24 15.00. Returmatchen hemma i Jalas Arena på onsdag klockan 18.30.