Galante var nöjd efter en stabil bortaseger - "På en skala ett till fem får vi en fyra"

15 februari 2020 22:41
Intervju

Efter säsongens första poängtapp på hemmaplan var det ett motiverat och revanschsuget IBF Falun som åkte ner till Skåne och Höllviken för att spela match på lördagseftermiddagen.

Första perioden vann Falun enkelt med 3-0, ett tidigt reduceringsmål från hemmalaget gav matchen en liten nerv men sedan gjorde Falun ett ryck och kunde behålla en stabil ledning matchen igenom. Tre nya poäng tar laget ett steg närmare seriesegern och hattrick-skytten Alexander Galante Carlström var nöjd när han betygsatte matchen ”Vi gör en bra bortamatch, vi får en 4:a av 5 i betyg.”

Ni åkte ner till Skåne med rätt tunn trupp, påverkade det matchplanen något?
-Nej egentligen inte. Vi kör på med vårt vanliga spel, man försöker minimera misstagen och spela tajt när det är bortamatch. Det blir lite mer fokus på defensiven helt enkelt.

Det tog bara en minut innan ni spräckte nollan i matchen, hur var första perioden tycker du?
-Vi gör en helt okej första period, vi bjuder dem på lite väl mycket lägen ibland bara. Men vi är starka defensivt samtidigt som vi känns säkra med bollen och ligger rätt i våra positioner. Den fysiska fighten vann vi idag också.

Andra perioden blev jämnare och ni vann den med 3-2, hur var snacket inför sista perioden?
-Inför sista perioden var snacket i omklädningsrummet att vi gjort en bra match och att vi hade haft lägen till fler mål. Vi fick helt enkelt inte till det där sista i anfallsspelet och nu skulle vi gå ut i sista perioden och utnyttja chanserna bättre, vilket vi gjorde.

I tredje perioden stänger ni matchen och bjuder på målshow, vad ger ni er för betyg i matchen?
-På en skala 1-5 får vi en 4:a. Det är en bra bortamatch trots att vi saknar flera spelare. Det är starkt av oss att kunna prestera trots detta, samtidigt som rätt spelare kliver fram och avgör. Vi har en fin bredd i truppen vilket vi visar idag. Matchen generellt är bra, stabil defensiv där Rehn spelar riktigt säkert, jag tycker hela laget gör en bra match.

Ni var 100-procentiga i både boxplay och powerplay idag, vad tycker du är nyckeln till era framgångar där?
-I boxplay jobbar vi väldigt hårt och håller det tight, mycket jobb med klubborna samtidigt som vi vet vad Höllviken vill göra i sitt powerplay. Mycket går genom Wilhelmsson och vi lyckades stoppa honom idag. I Powerplay så handlar allt om fart på bollen, idag gör vi inget traditionellt powerplaymål utan det blir mer av en kontring, men alltid kul att utnyttja lägena vi får.