Lördag
13 Mar 2 matcher
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 2 matcher
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Tisdag
30 Mar 1 match
Tisdag
06 Apr 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Lördag
10 Apr 1 match
Tisdag
13 Apr 1 match
Söndag
02 Maj 1 match

Emil Ruud inför SM-finalen mot Storvreta

30 april 2021 19:28
SSL Herr

På söndag spelar IBF Falun SM-final mot Storvreta i Gävle och Emil Ruud vill stå där tillsammans med laget och se Thomas Brottman höja bucklan i Gavlehovshallen när matchen är färdigspelad.


Dina tankarna inför matchen på söndag Emil?
-Jag har en bra känsla faktiskt och tycker att det har varit bra fart på träningarna trots att många av oss drabbats av covid. Det skall bli grymt kul att spela på söndag och skönt att det avgörs på planen och inte på något kontor. Jag tror det kommer bli en jämn final men när hesa Fredrik ljuder kommer vi stå där som vinnare.

Hur har du drabbats av Covid-19?
-Det har inte påverkat mig speciellt mycket mer än att man tappat lite känsla för klubba och boll under det uppehåll vi hade men det känns bättre och bättre på träningarna tycker jag så jag skall inte klaga direkt.

Kommer det påverka laget något tror du?
-Förberedelserna har inte varit optimala direkt men vi skall verkligen utmana Storvreta på söndag så får vi se hur långt det räcker. Jag tror att vi har en bra chans att vinna och jag vet att hela truppen kommer ge allt vi har när matchen drar igång.

Ni har haft tufft mot Storvreta hela säsongen egentligen. Hur mycket tar man med sig det in i en final?
-I en final kan precis allt hända och visst har vi respekt för att det är ett bra lag men det finns ingen av oss som går in med någon form av rädsla för Storvreta. Vi har spelar mycket bättre i slutspelet än när vi mötte dem i grundserien så vi är taggade för uppgiften.

Thomas Brottman gör sin sista match i föreningen på söndag. Hur mycket vill ni vinna tillsammans med ”Brolle” på söndag och göra det perfekta avslutet?
-”Brolle” har haft en lång och fin tid i IBF Falun och vi vill verkligen att han skall få kröna den med ett guld på söndag. Det ger oss en extra boost att vara redo och jag skulle bli enormt glad om vi kunde stå där tillsammans och se Thomas höja bucklan i Gavlehovshallen.

Avslutningsvis har det skrivits en del om att du är aktuell för Pixbo. Hur mycket sanning ligger det i det?
-Jag har ett år kvar på kontraktet i Falun och jag har inte haft kontakt med någon annan än Rickard Hedlund om jag skall vara ärlig. Den här tiden på året snackas det mycket silly men jag har inga andra tankar än att vinna på söndag och spela i IBF Falun även den kommande säsongen, avslutar Emil Ruud.

SM-finalen spelas söndag 2 maj 15:15 i Gavlehovshallen i Gävle och kan ses på SportExpressen Play, Dalarnas Tidningar och på SVT.