05 Apr 1 match
07 Apr 1 match

Falun fick jobba hårt för segern borta mot Örebro

30 september 2018 18:32

Segern och tre poäng var det viktigaste i bortamötet mot Örebro. Falun hade svårt i sitt spel mot ett defensivt starkt jobbande hemmalag. I matchen stod Alexander Galante Carlström, Malte Lundmark och Johan Fahlström för två mål vardera och Omar Aldeeb noterades för fyra målgivande passningar.

Precis som i de två inledande seriematcherna hamnade IBF Falun i underläge även i matchen mot Örebro som tog ledningen redan efter 21 sekunder. Men målet störde inte IBF nämnvärt.

– Vi startade matchen dåligt men vi kände att vi är bättre än Örebro och bara vi fick igång vårt spel så skulle det gå vägen, sa Omar Aldeeb i intervju till SSLPlay efter den första perioden.

Det var också Aldeeb som spelade fram Johan Fahlström till kvitteringen till 1-1 efter 8.45. Målet fick fart på IBF rejält. Då var det dags för Johan Samuelsson att presentera sig i målprotokollet för första gången.

Nyförvärvet som missade de två inledande seriematcherna på grund av skada. Framspelad av Rasmus Enström slog Johan in ledningsmålet till 2-1 efter 11.34.

Hemmalaget anförda av Simon Jirebeck låg dock hela tiden på och försökte utnyttja ett par offensiva lägen som Falun ändå släppte till, men då var Johan Rehn och försvaret med och styrde undan.

Istället fick IBF till ytterligare ett mål. Ett blixtsnabbt samarbete mellan Alexander Hallén och Malte Lundmark ställde hela Örebroförsvaret.

3-1 till Falun genom Malte Lundmark som har storebror Emil i motståndarlaget Örebro.

Storebror Emil Lundmark fick se lillebro Malte göra mål. Hallen spelade in snett bakåt och en framrusande Malte kunde utöka till 3-1 för Falun.

Ett starkt kämpande hemmalag

I inledningen av den andra perioden såg matchbilden ut som i stora delar av den första perioden där Falun höll bollen och styrde det offensiva spelet.

Men ett fokuserat hemmalag med ett tätt försvarsspel gav inte Falun någon riktig möjlighet till avslut.

Så fort tillfället gavs så stack hemmalaget hela tiden upp i farliga försök till kontringar. Det gav också utdelning, ett slarvigt passningsspel på mittplan. Mer behövde inte Örebro som kom i ett två mot ett läge och kunde reducera till 2-3, genom sin lagkapten och så viktige spelare Simon Jirebeck.

Vid ett par tillfällen i perioden kom de också i två mot ett lägen där Faluförsvaret ställdes på hårda prov och målvakt Johan Rehn fick ingripa. Perioden slutade också 1-0 till hemmalaget Örebro.

Faluns lagkapten Rasmus Enström var inte nöjd efter de två första perioderna.

– Nej det här har varit riktigt bedrövligt i två perioder, jag är inte bra själv heller. Vi spelar väldigt individuellt, vi måste börja spela och agera som ett lag om vi ska få med oss några poäng härifrån idag, sammanfattade Rasmus Enström matchen så långt.

Inför den siste perioden ändrade Falun om en del i laget för att få ordning och fart på spelet. Utdelningen kom ganska direkt, efter 1.54 fick vi se något av en repris på 3-1 målet, men den här gången var det Omar Aldeeb som la fram passningen till Malte Lundmark som därmed var tvåmålsskytt i matchen.

Men Örebro blixtrade till igen. bara 30 sekunder senare slog Alexander Rinefalk till via ett litet märkligt volleyskott som ställde Johan Rehn.

Lika snabbt som Örebro fick in sin reducering, lika snabbt replikerade IBF. Johan Fahlström stod för matchens kanon. Med ett dragskott från halva plan, som via en styrning ställde Örebromålvakten och Falun kunde återigen utöka sin ledning.

Falun fick också chansen i ett powerplay ett par minuter senare, dock resultatlöst.

Fem minuter från slutet kom det som kändes som det matchavgörande målet. Jonas Adriansson drev upp ett anfall och hittade ut till Rasmus Enström ute på vänterkanten. Rasmus som lugnt och kontrollerat tog emot bollen och behärkat prickade in 6-3 målet.

Ett förlösande mål för ett lite jagat och pressat Falun som därmed fick andrum och chansen att kontrollera de sista minuterna av matchen.

Alexander Galante Carlström såg också till att komma med i målprotokollet, och det två gånger om. Galante prickade in 6-3 efter 18.19 och med bara tre sekunder kvar av matchen fastställde han slutresultatet till en 8-3 seger för IBF Falun.

– Vi gick tillbaka lite till grunderna i sista perioden, och det gav ju resultat, sa en lättad och glad Falumålvakt Johan Rehn till SSLPlay direkt efter slutsignalen.

Två spelare att nämna lite extra i IBF Falun i matchen är givetvis Omar Aldeeb som med sitt snabbtänkta passningsspel noterades för fyra målgivande passningar. Den unge kvicke Malte Lundmark som alltid håller sig framme och oroar motståndarna, den här matchen blev det två mål från Maltes klubba.