Onsdag
18 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Onsdag
25 Okt 1 match
Lördag
28 Okt 2 matcher
Lördag
04 Nov 1 match
Söndag
05 Nov 1 match
Lördag
11 Nov 1 match
Fredag
17 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match
Söndag
19 Nov 1 match
Söndag
26 Nov 1 match
Söndag
03 Dec 1 match
Tisdag
05 Dec 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Tisdag
12 Dec 1 match
Lördag
16 Dec 2 matcher
Fredag
29 Dec 2 matcher
Onsdag
03 Jan 1 match
Torsdag
04 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Torsdag
11 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 2 matcher
Torsdag
18 Jan 1 match

Passningen: Ahmad Aldeeb

20 september 2023 12:48

Ahmad Aldeeb är först ut i Lisa Clasons serie Passningen där hon kommer att göra personliga porträtt av spelarna. Lisa har på förväg bestämt att det finns en regel i den här serien och det är att den person hon intervjuar väljer vem nästa personliga porträtt ska handla om samt skickar med en fråga.


”Det vore kul! Då kunde vi snacka arabiska så att ingen fattar!” svarar Ahmad Aldeeb på frågan hur gärna han vill spela i samma kedja som brorsan Omar. Men vi tar det från början! Den första passningen kommer från herrlagets tränare Thomas ”Hacky” Holmström som ville att jag skulle träffa Ahmad och fråga honom om hans rehabarbete. Men som sagt vi tar det från början:

Ahmad växte upp i Sörmland, närmare bestämt på Tosterön i Strängnäs. Han föddes 2003 och är yngst i en syskonskara där han har tre systrar och två bröder och man kan lugnt säga att det finns ett stort innebandyintresse i familjen. Alla syskon har spelat eller spelar innebandy och Ahmads egen karriär påbörjade han redan i femårsåldern i Strängnäs IBK.

Ahmad var föreningen trogen i många år och gjorde även där sin seniordebut i Allsvenskan som sextonåring. Han hann spela tre år i Allsvenskan innan han ifjol värvades över till IBF Falun och fick ta klivet upp till SSL. Att spela i SSL kräver mycket av en och Ahmad berättar att han helst hänger med kompisar när han är ledig. Sportintresset finns även på fritiden och Ahmad tittar gärna på fotboll och innebandy och han avslöjar att han är ett hängivet Real Madrid- och Djurgårdenfan.

Flytten från Strängnäs till Falun kändes enkel för Ahmad. Han hade varit mycket i stan tillsammans med brorsan Omar och hans lagkompisar och nu bor han centralt i stan och säger att en av favoritplatserna är på Lugnet.

Dagarna fylls av jobb på en anpassad grundskola där Ahman är elevassistent. Han berättar att han trivs med att jobba med människor och tycker om att känna sig behövd. I framtiden funderar han på att plugga till socionom eller beteendevetare.

Och nu till Hackys fråga: ”Ahmad har varit skadad hela försäsongen och inte kunnat spela full innebandy. Hur har du hållit motivationen igång? Vad har du haft målbild under en tråkiga rehabträningen?”

Ahmad berättar att han skadade sig på en internmatch i maj där han springandes ramlade och landade på ett böjt knä och det bakre korsbandet gick av. Han genomgick magnetröntgen i slutet på maj och fick därefter gå med knäortos (ett slags knäskydd) dygnet runt i tre månader. Svaret på Hackys fråga är att dels brinner han för att spela innebandy, dels ville han komma tillbaka så fort och så stark som möjligt. Han har haft bra hjälp av fystränaren Jakob och fysioterapeuten Rikard som tillsammans la upp en rolig rehab. Ahmad säger att han hade tur och slapp opereras vilket gjorde att han så länge han inte sprang kunde träna ben hela tiden. Ju bättre han skötte sin rehab med knäskyddet desto kortare blev rehaben utan knäskydd. Ahmad säger också att grabbarna i laget varit grymma och peppat på och stöttat hela perioden.

Jag bad också er läsare att ställa frågor till Ahmad och här kommer svaren:

Hur känns det att inte en enda kommentator kan uttala ditt namn rätt? Alla säger Achmad….

”Det är något jag har växt upp med, det är inget jag bryr mig om. Nu kallas jag Adde av de flesta.”

Varför just Zone och inte Oxdog?

”Från den här säsongen har jag Oxdog!”

Varför valde du tröja nr 61?

”Jag har haft nr 10 hela min uppväxt men bytte till nr 61 år 2020 när min pappa gick bort, han var född 1961.”

Vem är roligast i laget?

”Alla är roliga men några som utmärker sig är Casper Backby och Simon Berg”

När får man se dig på planen igen?

”Bra fråga! Jag har börjat träna fullt den här veckan och det har känts bra. Sen är det upp till tränaren att se när det är dags. Inom en snar framtid förhoppningsvis.”

Hur gärna vill du spela i samma kedja som Omar?

”Jo, det vore ju kul! Vi fick spela tillsammans några matcher ifjol och det var kul. Det är upp till tränaren att bestämma och det vore en häftig grej. Då kan vi snacka arabiska så ingen fattar!”

Hur känns det att ha brorsan med i laget?

”Det känns bra Vi har kul ihop, vi gaddar alltid ihop oss och driver lite med de andra. Jag kan också använda honom som en mentor.”

Vad gjorde att du valde IBF Falun? Förutom att du redan hade din bror i föreningen?

”Dels så kände jag staden och laget bra tack vare Omar så jag hade en enklare väg in socialt. Det är mångas dröm att få spela för Falun. Här har jag bäst chans att få utvecklas som innebandyspelare, man sporras av att spela mot de bästa på varje träning. På match när vi ställer upp oss för spel brukar jag tänka att jag är mycket hellre på den här sidan än på motståndarnas.”

Om någon hade berättat för dig som barn att du kommer spela för IBF, vad hade du svarat då?

”Oj! Man har ju drömt om det väldigt länge och det var inget man förväntade sig när man som liten kollade på TV4 Sport på de stora pojkarna!”

Hur är det att spela med Lukas Rosenklint?

”Kul! Lukas är en jätteduktig innebandyspelare. Komplett och behärskar det mesta i spelet. Ödmjuk.”

Vilken match på säsongen är du mest taggad på?

”Det är alltid speciellt att möta Storvreta. Nykvarn borta blir kul då det kan vara Strängnäsbor i publiken eftersom det ligger nära.”

Varför kan du bara passa?

”Hade jag haft svar på den hade jag inte bara kunnat passa.”

Var kommer du ifrån?

”Mina föräldrar kommer från Palestina men vi barn är födda i Sverige.”

Tror ni att ni kommer vinna SM i år?

”Ja, vi har det som mål.”

Då har det blivit dags för Ahmad att passa vidare och vem skickar du din passning till?

”Jag skickar den till Emil Kalentun och min fråga är:

Jag möter min storebror på träning men hur var det att möta dina två bröder i förra säsongens semifinalserie på bäst av sju matcher?