Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Emil Johansson bäst i världen!

25 januari 2023 11:41

Världens bästa innebandyspelare 2022 är utsedd och för andra gången tilldelas IBF Faluns lagkapten Emil Johansson priset. "Jag känner att jag är på högsta nivån i Sverige och internationellt och jag har haft ett mycket bra år som spelare."


Emil Johansson får priset efter ett 2022 som innebar SM-guld, VM-guld och seger i World Games. Han var tillsammans med Malte Lundmark stor matchvinnare i VM-finalen då han gjorde två mål när Sverige besegrade Tjeckien.

– Jättehäftigt och det finaste individuella priset du kan få i vår sport. Jag känner att jag är på högsta nivån i Sverige och internationellt och jag har haft ett mycket bra år som spelare, säger Emil till Innebandymagazinet.

– VM var en bra turnering för mig och jag kunde växla upp när det behövdes. Jag hade kanske inte huvudrollen i semifinalen och finalen men jag hade en aktiv roll i att vi besegrade Finland och Tjeckien. Vår femma fungerade magnifikt under dessa tio dagar.

Det är första gången sedan 2019 som en IBF Falun-spelare tilldelas utmärkelsen, även då gick den alltså till Emil Johansson. Innan dess har Alexander Galante Carlström och Rasmus Enström tagit hem priset två gånger vardera. Förutom Emil som etta placerade sig Galante Carlström som tvåa på listan som utses av Innebandymagazinet tillsammans med förbundskaptener och internationell media.

Juryns motivering: Emil Johansson är en komplett innebandyspelare, offensivt och defensivt. Som kapten i både klubblaget Falun och svenska landslaget tar han stort ansvar på planen och får väldigt mycket speltid i viktiga matcher. Han är också bäst när det gäller som mest, det visade han med två viktiga mål tidigt i senaste VM-finalen. Under år 2022 vann Johansson SM-guld, World Games-guld och VM-guld.

Topp 10: Världens bästa spelare 2022

  1. Emil Johansson, Sverige
  2. Alexander Galante Carlström, Sverige
  3. Tobias Gustafsson, Sverige
  4. Marek Beneš, Tjeckien
  5. Eemeli Salin, Finland
  6. Albin Sjögren, Sverige
  7. Hampus Ahrén, Sverige
  8. Ondřej Němeček, Tjeckien
  9. Justus Kainulainen, Finland
  10. Christoph Meier, Schweiz