Lördag
24 Feb 2 matcher
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Johan Fahlström ny sportchef för IBF Falun Dam

23 april 2022 13:50

Johan Fahlström tar över rollen som sportchef för IBF Falun Dam. Han har skrivit under ett kontrakt som sträcker sig över de kommande två säsongerna.


”Det känns jättebra! Det är en roll som känns inspirerande och utmanande och jag känner mig redan spänd inför kommande säsong.”, säger Johan om uppdraget.

”Jag tycker att vi fått med oss gruppen på rätt sätt och har sett mycket utveckling på flera områden sedan ifjol. Nu har vi dessutom fått addera rutin från en tuff och jämn slutspelsserie och det tror jag kommer att betyda mycket”.

Johan kom in som assisterande tränare till Eric Björk i samband med tränarbytet under hösten 2021 och planen är att fortsätta finnas med i båset kommande säsong. ”Sådan är planen. Tidigt när frågan om den här rollen kom upp så hade jag ett samtal med Björk där vi diskuterade rollfördelningen. Vi ville båda hitta bästa möjliga upplägg med den stab vi har, som vi tror på och känslan är att vi tidigt hittade en modell som kommer att vara bra kommande säsong. Det är inte bara på planen vi sett en utveckling utan även runt omkring har vi tagit steg och vi har mycket bra att bygga vidare på.”, fortsätter Johan Fahlström.

Hur ser du själv på rollen som sportchef? ”Ett jätteintressant uppdrag! Jag tycker om personlig kontakt och att hjälpa andra att utvecklas och växa. Det motiverar mig och jag tror att det är goda egenskaper att ha i den här rollen. Jag tar mig också an rollen i en verksamhet som är positiv och på väg i rätt riktning och det känns inspirerande.”

Du kommer själv från en tämligen färsk spelarkarriär. Hur bra koll har du på damspelare? ”Måste ändå säga att jag har bra koll på spelare. Ska jag vara ärlig så törs jag säga att jag har en enorm koll på innebandyspelare (skratt). Jag är i grunden väldigt intresserad, jag ser mycket innebandy och jag känner att lagbygget är det som stimulerar mig mest. Men det handlar inte bara om att sätta ihop ett gäng bra spelare, utmaningen ligger i att bygga samman en grupp som vill och tror på att dra mot ett gemensamt mål. Där har vi tagit stora steg under säsongen som gick och där kommer vi att vara starka även kommande säsong.”, avslutar Johan Fahlström.