Lördag
24 Feb 2 matcher
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Johan Rehn förlänger med IBF Falun

8 april 2022 18:30

Den 25 mars 2008 anslöt en 19-åring med Hofors IBK som moderklubb till ett IBF Falun som aldrig ens varit i närheten av en SM-final på herrsidan. 5 127 dagar och sex SM-guld senare står det klart att resan som pågått i 14 år fortsätter i minst två år till. Johan Rehn, IBF Faluns meste spelare genom tiderna, har skrivit ett nytt kontrakt som sträcker sig över säsongen 2023/24.


”Det känns riktigt skönt att ha skrivit på för ytterligare två år i klubben. Nu vet jag vad jag ska göra två år framöver och ser fram emot att fortsätta utvecklas både individuellt och tillsammans med laget.”, säger Johan Rehn själv.

Det har spekulerats i media under de senaste säsongerna att Rehn varit på väg att avrunda sin elitkarriär och 2019 bekräftade han själv i en intervju med Expressen att han funderat på att sluta. Nu är både motivation och livssituation på plats och att fortsätta satsningen känns naturligt.

”Jag tycker fortfarande att det är lika roligt att spela innebandy”, säger Johan.

”Att träna tillsammans med det här laget med så pass bra innebandyspelare gör att min motivation fortfarande är på topp. Min familj står också bakom beslutet att fortsätta till 100% och det gör motivationen än större.”

När man som blivande (i november) 33-åring redan vunnit allt som går att vinna på den högsta nivån flera gånger om, vad är det då som driver en att fortsätta?

”Jag har som mål att ständigt utvecklas och jag tror att jag har mycket kvar att ge som innebandyspelare både på planen och utanför. Jag vill bidra med min erfarenhet för att föra laget mot nya titlar”

Johan Rehn spelade VM senast 2018 och stod i mål i finalen som Finland vann med 6-3, vilket också är hans hittills senaste landskamp. Är landslagskarriären då ett minne blott eller lever drömmen om VM-spel i Schweiz i november?

”Jag har inte haft någon kontakt med landslaget sedan 2018 men självklart är landslaget alltid ett givet mål när man spelar på den här nivån.”, säger Johan.

IBF Falun sportchef Rickard Hedlund är mycket nöjd med att ha säkrat upp sin sista utpost kommande två säsonger.

”Johan Rehn har varit en trygghet och i och med den position han har Faluns kanske viktigaste spelare de senaste 10-12 åren. Han är inte de stora rubrikernas man utan jobbar på i det tysta, men faktum är att han är en av svensk innebandys största målvakter genom tiderna och jag kan tycka att han förtjänar mer uppmärksamhet än han fått”, säger Rickard Hedlund.

”Han är snart den förste i föreningens historia att passera 500 matcher, det är roligt och viktigt för föreningen att vi får behålla en sådan spelare ytterligare några år”, fortsätter Hedlund som var med som assisterande tränare när Rehn anslöt från Umeå City.

”Ibland säger man att man inte kunde se vad som komma skulle. Med Rehn var det inte alls så. Man såg redan när han kom att här kommer en framtida världsmålvakt, han var otroligt bra redan då”.

”IBF Falun har ambition att vara bäst i alla delar av spelet, på alla delar av banan. Med Johan Rehn och Emil Lilja så har vi det bästa målvaktsparet i SSL kommande säsong också.”, säger Rickard Hedlund.

Fjolårets SM-final är den enda i klubbens historia på herrsidan där man inte haft Johan Rehn i mål. Anledningen var att målvakten var en av de spelare som drabbades av Covid-19 under semifinalspelet och Rehn hann aldrig tillbaka i matchform innan finalen skulle spelas. Istället spelade Emil Lilja finalen, som Falun vann.

”Att missa förra årets final och att få se den hemma från tv-soffan var riktigt jobbigt.”, säger Johan på frågan om hur sugen han är på att starta i Avicii Arena igen. ”Det gör mig dock ännu mer taggad för att få stå i finalen i år och jag ska göra mitt yttersta för att få göra just det.”, avslutar Johan Rehn.