Lördag
24 Feb 2 matcher
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Inför SM-finalen: Alexander Galante Carlström

23 april 2022 09:00

Han har gjort det förut, nu tänker han göra det igen. Vissa spelare är som bäst när det gäller och målkungen Alexander Galante Carlström vet vad som förväntas av honom i dagens finalmatch: ”Min roll i laget är att göra mål”


SM-final mot Kalmarsund idag. Hur går dina tankar?

Man har gått runt och längtat ända sen vi vann semifinalen faktiskt. Vi har en bra känsla i laget, vi har spelat flera finaler förut och vet vad som krävs. Kalmarsund saknar den typen av rutin så det blir en liten fördel för oss tycker jag, men det blir nog en jämn match idag.

Det blir din åttonde SM-final. Vänjer man sig eller finns det kvar en finalnerv fortfarande?

Man vänjer sig helt klart, sen blir jag inte speciellt nervös oavsett vilken match det är, sen är det såklart lite speciellt att spela en final. Man ska inte göra en för stor grej av det, då är det nog lätt att man svävar i väg och tappar fokuset, man ska köra sitt spel bara, det har funkat bra för mig än så länge.

Hur viktig är just rutinen i finalmatcher tror du?

Det är rätt viktigt, det blir en helt annan anspänning med final, både innan och under matchen blir det en annan upplevelse.

Du har slagit några rekord i år och gör du en poäng till slår du Kohonens totala poängrekord i SSL. Hur sugen är du på att sätta dit en boll i finalen och ta ännu ett rekord?

Jag vill alltid göra mål, oavsett om det är final eller en vanlig seriematch. Min roll i laget är att göra mål och jag ska försöka göra så många som möjligt. Slår jag rekordet är det kul, men vinner vi inte guldet så spelar rekordet inte så stor roll faktiskt.

Vad blir nycklarna för att vinna matchen?

Vi måste spela vårt spel och fortsätta med det vi gjort bra än så länge, rida på den vågen. Så vi måste komma ut med fart och våga spela ut.

Vem tror du blir Faluns finaljoker?

Jag tror Emil Ruud gör en riktigt bra match, han har varit vass i hela slutspelet och han får gärna fortsätta med det idag.