Tisdag
22 Mar 1 match
Torsdag
24 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Lördag
26 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Måndag
28 Mar 1 match
Torsdag
31 Mar 1 match
Lördag
02 Apr 1 match
Måndag
04 Apr 1 match
Onsdag
06 Apr 1 match
Fredag
08 Apr 1 match
Måndag
11 Apr 1 match
Onsdag
13 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match

IBF Falun entledigar Nicklas Hedstål som tränare för herrlaget

19 november 2021 17:30

IBF Falun har fattat beslut om att entlediga Nicklas Hedstål från tjänsten som huvudtränare för herrlaget. Tills vidare kommer Christian Wagneryd leda laget med stöttning från sportchef Rickard Hedlund. Processen med tillsättning av ny huvudtränare påbörjas omgående.


”När vi arbetade med att ersätta Thomas Brottman sökte vi förändring, både avseende ledarskap och spelfilosofi. Det har Nicklas bidragit med, men vi har känt och fått signaler om att det inte gett den effekt vi hoppats och trott på”, säger Rickard Hedlund, sportchef för herrlaget.

”Vi vill vara noggranna med att betona att det här är ett beslut som på intet sätt är kopplat till Nicklas som person. Han är uppskattad för sitt sätt att vara men det finns saker som är rent sportsligt relaterade som spelargruppen inte slutit upp bakom på det sätt vi hoppats. Vi har gjort ett noggrant arbete med att undersöka alternativen framåt och vår bedömning är att det blir svårt att få med spelarna på det sätt vi tror är nödvändigt för att nå sportslig framgång. Det är självklart ett beslut som är både svårt och tråkigt att fatta, vi gick naturligtvis in i säsongen med tron och ambitionen att Nicklas skulle vara med oss på resan som förhoppningsvis bär hela vägen till Avicii Arena. Resan dit tror vi fortsatt på men vi ser ett behov av att korrigera kursen för att ha bästa möjliga chanser och där är ledarskapet av laget en central del.”

”Vi vill med det sagt tacka Nicklas för den tid och energi han investerat i IBF Falun. Nu är det upp till kvarvarande spelare och ledare att med hjälp av stödet från våra supportrar och vår fantastiska publik arbeta hårt för att vi i slutändan ska nå vår målsättning som i år liksom alla år är att IBF Falun ska ta SM-guld”, avslutar Rickard Hedlund.