Lördag
24 Feb 2 matcher
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Matchkollen: IBF Falun - Hagunda

13 november 2021 13:15

Näst sista hemmamatchen för herrarna innan VM- och juluppehåll. Hagunda står för motståndet och Martin Florin ger oss förutsättningarna i matchkollen.


Efter en skön bussresa hem från Umeå med tre poäng i bagaget är det äntligen dags att spela på Guide Arena igen. På lördag klockan 16:00 kommer nykomlingarna Hagunda på besök, vilket blir IBF Faluns första match mot föreningen då man aldrig ställts mot varandra tidigare. Hagunda blev Uppsalas tredje SSL-lag när man inför säsongen gick upp och man tippades att sluta sist i tabellen. Efter sex spelade omgångar har man dock lyckats ta två segrar vilket ger dem ett litet avstånd ner till nedflyttningsplatserna. På pappret går det inte att jämföra lagen, IBF Falun har mängder av landslagsspelare och två raka SM-guld, Hagunda har en trupp där bara fyra spelare har rutin från SSL och flera nyförvärv kommer från lägre divisioner. Motivation slår klass brukar man säga, men det är väldigt tveksamt om Hagunda har tillräckligt med motivation för att kunna hota IBF Falun i helgen som går för sin tredje raka seger.

IBF Falun

Tabellplacering: 3a

Form: V-V-F-F-V

Målskillnad: 51-38

Poängligaledare: Alexander Galante Carlström (14)

Målkung: Alexander Galante Carlström (11)

Assistkung: Omar Aldeeb (9)

Buse: Emil Kalentun (20 minuter)

Spelare att hålla koll på: Mot Dalen blev det fyra poäng från Omar Aldeebs klubba. Omar hotar motståndarnas försvar både med sin snabbhet och sin teknik, slår genomskärare som andra inte ser samtidigt som han har ett lurigt avslut själv.

Hagunda

Tabellplacering: 11a

Form: F-V-F-F-F

Målskillnad: 31-44

Poängligaledare: Felix Abrahamsson och Isak Bengtsson (11)

Målkung: Felix Abrahamsson (8)

Assistkung: Mattias Jansson (6)

Buse: Jonathan Blomqvist (6 minuter)

Spelare att hålla koll på: Som nykomling måste man ta vara på de chanser man får, det gör verkligen Felix Abrahamsson som med sina åtta mål på sex matcher är lagets bästa målskytt. En anfallare som gillar att gå på kontring när han får chansen.