19 Apr 1 match

Aldeeb efter Warberg borta – “Vi måste vara proffsiga och göra det ordentligt”

8 mars 2020 21:22
Intervju

IBF Falun utökade sitt poängrekord i SSL med två poäng när de avgjorde i sudden mot Warberg. Hemmalaget kom ut starkt i första perioden mot ett Falun som inte riktigt hängde med, fram emot slutet av perioden stod det 3-0 till Warberg. I andra perioden kom Falun igång lite mer och reducerade till 3-2 för att sedan ta det till sudden i tredje där det avgjordes av Emil Johansson.

Ge oss dina tankar på matchen.
-Det är en ganska avslagen match, första perioden är katastrofal, vi gör ingenting rätt. Vi hade rent av tur att det bara stod tre noll. Snackade i pausen och kom ut bättre i andra. I tredje kvitterar vi och Emil och Galante avgjorde i sudden. Det var skönt.

Vad var det som gjorde att de drog iväg i början?
-Vi vann inga närkamper, var inte där. Sedan hade vi inte fötterna med oss och då är vi inte bättre. Kommer ut starkt i andra istället och gör två mål.

Vad är det som motiverar i en sådan här match där båda lag inte riktigt har något att vinna på det?
-Det är ganska svårt, det blir mer att slipa på detaljer inför slutspel. T.ex powerplay ska se bra ut. Special teams, pp boxplay. Sedan hade vi några borta idag så det blir effekt där också.

Ligger slutspelet och spökar i bakhuvudet även under matchen?
-Det ska inte vara så men det finns i bakhuvudet ja. Men vi måste vara proffsiga och göra det ordentligt annars kan det bli det skador och så.

Vem gjorde bäst ifrån sig på planen idag?