Torsdag
02 Mar 1 match
Fredag
03 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 2 matcher
Torsdag
16 Mar 1 match
Lördag
18 Mar 2 matcher
Måndag
20 Mar 1 match
Torsdag
23 Mar 2 matcher
Lördag
25 Mar 1 match
Måndag
27 Mar 1 match
Torsdag
30 Mar 1 match
Lördag
01 Apr 1 match

Enda gången vi backar är när vi tar sats!

28 april 2022 10:30

På ett sätt känns det som att säsongen just dragit igång. På ett sätt som den varat i en evighet. Men hur det än är så lägger vi härmed innebandysäsongen 2021/22 till handlingarna och blickar framåt.


Liksom livet i stort har säsongen varit lite upp och ned. Under en period kändes det som att just ingenting gick som vi hade hoppats. Redan vid den här tiden för ett år sedan, när vi precis hade tagit ett SM-guld inför tomma läktare i Gävle, så trodde och hoppades vi att pandemin var över. Så blev det inte, utan stora delar av även innevarande säsong har präglats av restriktioner och begränsningar. Därtill så hackade det sportsligt i både herr och dam under hösten och i bägge lagen skedde förändringar på ledarsidan.

Sedan kom våren och plötsligt var bägge våra SSL-lag bland de absolut formstarkaste i respektive liga. Restriktionerna släppte och efter en trevande start med svaga publiksiffror så kom ett slutspel och en innebandyfeber som det var länge sedan vi upplevde i Falun. Det bestående intrycket från slutspelsserierna mot Endre, Mullsjö och Storvreta är den fantastiska inramning vi hade hemma i Guide Arena – fullständigt magiska kvällar. Men givetvis är kronan på det verk som är säsongen 2021/22 att få vara tillbaka inför ett kokande Avicii Arena, med den rosa familjen på plats och få vinna SM-guld såsom SM-guld ska vinnas igen!

Där i Avicii Arena sätter vi också, hoppas jag, punkt för två tuffa, utmanande och märkliga år. Den 14 mars 2020 beslutades att den sista grundseriematchen mot Pixbo skulle ställas in på grund av spridningen av Covid-19 och därefter har vi upplevt ett inställt slutspel, spel för tomma läktare, inställda cuper och sommarskolor och allt annat som hört pandemin till. Ekonomiskt, organisatoriskt och sportsligt har det varit en ny och svårhanterlig situation som vi fått hantera efter bästa förmåga. Det hade aldrig varit möjligt utan det sätt på vilket spelare, ledare, funktionärer, supportrar och partners ställt upp och på olika sätt bidragit med det man kunnat och det kommer aldrig att gå att uttrycka ett tillräckligt stort tack för det.

Framrutan är dock större än backspegeln av en anledning och när vi nu riktar blicken framåt så gör vi det med tillförsikt. Den fantastiska uppslutningen kring IBF Falun under slutspelet ger ett kvitto på att det fortfarande finns ett intresse och en levande passion för innebandy i mästarnas stad. Att vi är inne på andra året med inställda sommarskolor och cuper, en stor del av föreningens totala ekonomi, och publikintäkter som varit lägre än normalt på grund av restriktioner är givetvis utmanande men samtidigt gläds vi åt att vi gör all time-high på sponsorintäkter, en notering som vi har som mål att slå med god marginal redan kommande säsong. När vi nu går in i ett, återigen förhoppningsvis, mer normaliserat verksamhetsår så ser vi enorma möjligheter.

  • Vårt damlag kommer, är min absoluta uppfattning, fortsätta ta kliv under det ledarskap som på ett mycket fint sätt och under kort tid satt sin prägel på ett lag som redan visat stor utveckling och kommer fortsätta ta kliv.

  • Vårt herrlag visar genom tredje raka guldet att man är världens bästa innebandylag. Sportchef Rickard Hedlund har tagit sig an och klarat en av idrottsvärldens absolut tuffaste utmaningar – att genomföra en generationsväxling utan att kompromissa med resultaten. Tre raka SM-guld talar sitt tydliga språk.

  • IBF Falun SummerCamp och Falun Floorball Cup genomförs för första gången sedan 2019.

  • Ett fortsatt hårt arbete med att utveckla värdeskapande erbjudanden till partners kommer, tror vi, att tilltala fler och mer och växa den rosa familjen även på partnersidan.

  • Vår parasportsatsning får äntligen prova vingarna under normala förhållanden och där finns både brinn, engagemang och idéer som kan utveckla och växa den verksamheten. Innebandy ska vara för alla!

  • Den Rosa Matchen visade sig vara ett välfungerande koncept och samlade in viktiga pengar till Bröstcancerförbundet. Jag kan redan nu säga att vi kommer att göra om den kommande säsong och med både nyvunnen erfarenhet och en mer lättplanerad verksamhet är det min fasta övertygelse om att vi kommer att kunna bidra med ännu mer till Bröstcancerförbundets livsviktiga verksamhet.

Summa summarum: Vi har alla möjligheter att fortsätta ta kliv som förening. Det finns i vårt DNA, vi är IBF Falun och vi ska vara bäst - på och utanför banan. Den enda gången vi backar är när vi tar sats!

Personligen har resan med IBF Falun varit speciell. Från ledamot, till styrelseordförande, till någon sorts tillfällig inhoppare i väntan på en klubbchef för att till sist själv landa i den rollen, allt inom loppet av två år. Det som slår mig är det sätt på vilket föreningen kommer nära hjärtat, hur man snabbt går ifrån ljummet intresserad till att IBF Falun är centralt i både mitt och min familjs liv. Och jag tror att den största orsaken till att det blir så är känslan av att vi gör det tillsammans. Den rosa familjen är välkomnande, inkluderande och omhändertagande på sätt som ni alla som är en del av den ska vara stolt över. Jag vill rikta det allra största av tack till alla er som trott, hoppats och stöttat. Allt vi gör, det gör vi tillsammans, för tillsammans är vi IBF Falun och vi är mesta mästarna!

Vi ses i höst!

Daniel Lindkvist, klubbchef