05 Apr 1 match
07 Apr 1 match

Två segrar och en förlust för Hellgrens och U19-landslaget

11 november 2018 12:34

Det blev två segrar och en förlust för Clara och Frida Hellgren när de representerade Sveriges U19-landslag vid helgens Euro Floorball Tour i Schweiz.

Sverige inledde Euro Floorball Tour i fredags med en stabil seger mot Tjeckien med 8-4. I matchen svarade Clara Hellgren för ett assist, det till Sveriges 4-1 mål i en andra perioden.

Den segern följdes upp med en ännu större triumf när det blev storseger med hela 13-1 mot hemmanationen Schweiz i lördagens match. Där blev det också mer utdelning för systrarna Hellgren.

Clara noterades för två mål och Frida för tre assist, bland annat spelade hon fram syrran till Sveriges 8-0 i den andra perioden.

Den stora värdemätaren i turneringen skulle bli den avslutande matchen i turneringen mot Finland.

Där stötte Sverige på ett väldigt effektivt Finland som var oerhört effektiva i matchen och satte sina chanser. Sverige skapade väldigt mycket lägen, men hade svårt att få in bollen i matchen som Finland vann med klara 7-2.

– Om vi räknar målchanser och skott vinner vi den här matchen. Därför är det synd att vi inte är mer effektiva, säger förbundskapten Camilla Granelid från Falun till innebandy.se.