Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Premiär för mexikansk pop up-restaurang i Guide Arena!

12 februari 2023 13:58

I samband med onsdagens match mot Storvreta är det premiär för en nyhet i Guide Arena. I Loungen slår pizzaprofilen Anders Söderlund upp dörrarna till en pop up-restaurang där det bjuds på mexikansk mat och fulla rättigheter.


Faluborna känner Anders Söderlund främst som ägare till Pizzeria Tondo, där det gräddas gourmetpizzor hemma i Anders garage. Men i Guide Arena blir det nu alltså mexikanskt i samband med inledningsvis herrarnas SSL-matcher under resten av säsongen, med ambition att sedan bygga ut konceptet och göra det mer permanent.

"En av våra stora frågor som vi alltid har på agendan är hur vi kan utveckla arenaupplevelsen för våra besökare", säger IBF Faluns klubbchef Daniel Lindkvist.

"Vi har Terrassen där vi kan erbjuda mat och dryck, men det är för ett väldigt begränsat antal och dessutom är den allt som oftast under den här säsongen fullbokad. Därför har vi tittat på hur vi kan hitta en lösning där vi kan erbjuda något liknande till en bredare massa och där dök Anders upp med idéer."

Nu blir idén verklighet med start på onsdag när herrarna tar emot Storvreta. I Loungen kommer det serveras burritos med salsiccia eller bönor och plato med salsa. Dessutom har restaurangen fulla röttigheter, innebärande att den som vill kan ta sig ett glas öl eller vin i paus. Självklart serveras också alkoholfria alternativ. Hur konceptet tas emot återstår att se, men Daniel Lindkvist är optimistisk.

"Jag tror på succé! Anders lagar bra mat, är noggrann med kvaliteten och jag tror att många besökare i arenan är sugna på att kunna gå ner och ta sig något lite mer än en korv med bröd. Dessutom tror jag att det blir en plats för "skönt häng", som jag också är övertygad om att många kommer uppskatta", avslutar Daniel.

Restaurangen i Loungen kommer att vara öppen under samtliga återstående herrmatcher i grundserie och slutspel och öppnar för servering i samband med att arenan öppnar inför match. Inget förköp eller bokning krävs utan alla med biljett är välkomna ner. Bienvenido!