Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Simon Cederström klar för IBF Falun

29 april 2023 10:00

Till jakten på att återerövra SM-guldet ansluter en tidigare mästare. Simon Cederström är klar för en comeback i IBF Falun!


Simon Cederström, 27 år och med tre säsonger i IBF Falun mellan 2015-2018, kommer närmast från spel i Gävle GIK. När Gävle ramlade ur högsta serien var Falun ett naturligt val för forwarden.

"Jo, men det tycker jag nog att det var. Tanken var att min tjej, som är från Falun, skulle flytta till Gävle men när Rickard Hedlund hörde av sig under våren så satte det igång tankar på att det hade varit kul att spela i Falun igen", säger Simon själv om återkomsten.

Redan som 23-åring lämnade Cederström Falun och SSL för spel i division 1 med IK Sätra. Då med ett SM-guld, två Champions Cup-titlar och landslagsspel i ryggen. Då var det en längtan hem till familj och vänner i Gävle som vann över längtan efter att vinna titlar på innebandyplanen, men nu är det guld som återigen lockar.

"Absolut, det är som senast jag var här. Det är guldet man vill slåss om. Jag har inte haft några sådana tankar alls de senaste åren, jag har inte alls gått och tänkt på det. Jag flyttade ju hem med tanken att varva ned, sedan har det blivit några år i division 1 och Allsvenskan. Sedan skulle Sätra lägga ned laget samtidigt som GGIK råkade gå upp så då hamnade jag där. Och då blev det väl att man kände att det var jäkligt kul att spela i SSL igen."

Att han hållit till i lägre serier de senaste åren var dock inget som märktes. Det blev personbästa i både mål och poäng (18 mål, 30 poäng) i ett Gävle som dock hade det tufft som lag och kom sist med endast 2 segrar på 26 matcher.

Sportchef Rickard Hedlund är mer än nöjd med att återigen ha Cederström i sin trupp.

"Lika synd som jag tyckte det var att han gick hem för fem år sedan, lika glad är jag att han är tillbaka.", säger Hedlund om sitt nygamla forwardstillskott.

"Vi hämtar hem en pansarvagn från Gästrikland som gjort stora avtryck i vår miljö sedan tidigare, framförallt i tuffa matcher. Det är en karaktärsspelare som hellre springer över än runt, precis vad Falun behöver."

Simon själv håller med sin sportchef. "Jag är en annan spelartyp än många i Falun. När jag var här senast så var det fler av samma typ, som Holmgren, Fernqvist, Ciya Hajo osv. Nu är det mer sköna handleder så de kanske behöver lite brunk (skratt).

"Skämt åsido så köper jag min roll fullt ut, jag är en spelare som kör full fart framåt och vill in på mål. Falun känner mig och vet vad de får och det ska bli kul att bidra med det jag kan", avslutar Simon.

Kontraktet med Simon Cederström är skrivet över två år.