Lördag
13 Mar 2 matcher
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 2 matcher
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Tisdag
30 Mar 1 match
Tisdag
06 Apr 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Lördag
10 Apr 1 match
Tisdag
13 Apr 1 match
Söndag
02 Maj 1 match

Magnus Jansson - nyförvärv nummer tre till IBF Falun

6 maj 2021 10:57
SSL Herr

Rickard Hedlund har gjort klart med det tredje nyförvärvet för den kommande säsongen och det är 28-årige Magnus Jansson som har satt signaturen på ett avtal som förkunnar att han kommer att tillhöra IBF Falun säsongen 2021-2022.


Magnus Jansson kommer senast från spel i allsvenska AIK men har tidigare representerat klubbarna Växjö IBK och Granlo BK i SSL. Suget för att komma tillbaka till SSL har varit stort och Magnus ser fram mot att ansluta till den kultur och vinnarmentalitet som finns i den rosa familjen.

Rickard Hedlund om Magnus Jansson:
-Magnus är en Sandviken kille från början som vi har haft ögonen på under en längre tid och äntligen har vi hittat en lösning som passar oss båda väldigt bra. Magnus är en spelartyp som är väldigt jobbig att möta som motståndare med sin fysik och tuffhet i spelet. Han är även utrustad med ett fint spelsinne och har en bra känsla för passningsspelet och räds inte över att ta ett eget kommando på planen. Redan vid SM-finalen 2017 när vi mötte Växjö så var jag imponerad över hans sätt att inte kliva tillbaka mot våra stjärnor i Falun utan han visade pondus och karaktär på ett sätt som jag imponeras över ännu idag. Jättekul att Magnus vill komma till oss och jag ser fram mot att se han spela i den rosa tröjan kommande säsong, avslutar Rickard Hedlund.

Magnus Jansson om spel i IBF Falun:
-Jag är jätteglad över att få tillhöra IBF Falun den kommande säsongen och det kommer bli ett spännande äventyr som jag ser fram emot att göra. Jag vill tävla om att vinna SM-guld och där vet man att IBF Falun brukar vara med i racet varje år så jag längtar redan till att säsongen drar igång på allvar nu.

Allsvenska AIK är din senaste klubbadress efter fyra säsonger i Växjö och SSL. Hur mycket har du saknat spel i SSL den senaste säsongen?
-Att ta mig tillbaka till SSL har alltid funnits där för mig och jag har haft en längtan om att vinna titlar och då är det i SSL man skall vara.

Du var på plats i Guide Arena och såg en slutspelsmatch för IBF Falun. Vad fick du för känsla från läktaren?
-Jag tyckte det var roligt att vara på plats i Guide Arena och jag fick den sista lilla känslan av att det är här jag vill vara. Jag vill vara på planen och spela ett slutspel med IBF Falun och förhoppningsvis få göra det med publikens stöd från läktaren i Guide nästa säsong om det ljusnar något i den pandemi vi går igenom.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
-Jag ser mig som en hårt arbetande spelare som har de största styrkorna i det defensiva spelet. Jag känner mig trygg med min inställning om att alltid jobba hårt för laget och gillar ett högt tempo och tuffa dueller.

Vad har du för personliga mål framöver?
-Jag ser fram mot att träna och spela i en miljö där de absolut bästa spelarna finns varje dag och få lära mig kulturen och vinnarmentaliteten som finns i Falun för att jag skall utvecklas som spelare ytterligare. När säsongen skall avslutas hoppas jag självklart att jag är med och bidrar till att IBF Falun vinner guld även nästa säsong.

Hur mycket har du följt laget den senaste säsongen?
-Ett topplag som IBF Falun följer man alltid och jag tycker att laget har verkligen gjort en häftig säsong och verkligen plockat fram det bästa när det gäller som mest. Jag vet ju vilka killar man har i laget och att man alltid brukar vara där och slåss om guldet men den här säsongen var man inte lika uppsnackade som tidigare men man lyckas ändå få träff på grejorna och vara bäst när det gäller, trots allt strul med corona i laget veckorna innan finalen. Det tycker jag är grymt häftigt och imponerande, avslutar Magnus Jansson.

Varmt välkommen till den rosa familjen Magnus!

Spelarfakta Magnus Jansson