Söndag
21 Apr 1 match

Matchkollen: IBF Falun - FC Helsingborg

19 januari 2022 13:00

FC Helsingborg, senast från en 8-7 seger mot IBK Dalen står för kvällens motstånd i Helsingborg Arena. SportExpressen Play sänder som alltid och förutsättningarna inför matchen får du här!

På onsdag klockan 19:00 ställs IBF Falun mot Helsingborg nere i Skåne. Historiskt sett är Helsingborg ett av lagen som Falun haft lättast för, med 12 segrar på de senaste 15 matcherna. Helsingborg gjorde inför säsongen en satsning på skånska nyförvärv och säkrade eftertraktade spelare som talangen Oscar Johansson och målskytten Christoffer Andersson. Laget är efter halva säsongen med i racet om slutspelsplatserna och har vunnit tre av de senaste fem matcherna där man senast slog Dalen med 8-7, efter att ha vänt ett 4-7 underläge i sista perioden. IBF Falun tog i helgen sin femte raka seger men förlorade tredje perioden mot Djurgården med 3-1. Sista perioden har varit lite av Faluns akilleshäl mot slutet, då man förlorat den i de senaste fyra matcherna. En intressant match i matchen blir mellan 700måls-mannen Alexander Galante Carlström och världens bästa målvakt Jonathan Edling, en match som båda vill vinna till varje pris.

Inbördes möten senaste 4 matcherna

18-09-21 IBF Falun – Helsingborg 12-6

30-03-21 Helsingborg – IBF Falun 4-6

27-03-21 IBF Falun – Helsingborg 12-5

25-03-21 Helsingborg – IBF Falun 7-6 (Efter förlängning)

Helsingborg

Tabellplacering: 10a Form: V-F-V-F-V

Målskillnad: 83-80

Poängligaledare: Max Wahlgren (31)

Målkung: Jonathan Nilsson (16)

Assistkung: Max Wahlgren (16)

Buse: Gustav Svensson och Kristoffer Fält (10 minuter)

Spelare att hålla koll på: Han kan ibland se lite slö ut, men när Max Wahlgren får bollen blir det alltid farligt direkt. Max får oftast styra och ställa i powerplay och han skjuter när han får chansen.

IBF Falun

Tabellplacering: 5:a

Form: V-V-V-V-V

Målskillnad: 64-48

Poängligaledare: Alexander Galante Carlström (29)

Målkung: Alexander Galante Carlström (21)

Assistkung: Omar Aldeeb (14)

Buse: Emil Kalentun (22 minuter)

Spelare att hålla koll på: Det bjöds på en och annan läckerhet mot Djurgården när Emil Ruud fick bollen. Emil gör saker med bollen som andra inte ens kan fantisera om. Golvzorros eller en retfull dragning som får försvararen att gå åt fel håll, han bjuder oftast på show!