Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Alexander Galante Carlström förlänger med IBF Falun

27 december 2022 19:00

Att krutet i målskyttebössan fortfarande är torrt är första halvan av säsongen 2022/23 ett tydligt bevis på. Tidernas främste målskytt är varken mätt eller klar och nu står det klart att det blir fortsatt titel- och skytteligajakt i rosa tröja även kommande säsonger!


Alexander Galante Carlström, 33, har vunnit skytteligan i SSL åtta år i rad och med 31 mål på de inledande 14 omgångarna, 13 måls marginal ner till tvåan Albin Sjögren är knappast att betrakta som att sticka ut hakan att påstå att skytteligatitel nummer 9 också den kommer landa hos IBF Faluns nummer 9. Men framförallt är det jakten på titlar som nu gör att Galante Carlström satt sin signatur på ett nytt tvåårsavtal med IBF Falun.

”Nya guld ska det såklart bli. Mitt mål är att vinna två SM-guld till. Med de åren jag har kvar så vill jag vinna allt som går att vinna. SM-guld, Champions Cup-guld och förhoppningsvis ett till VM-guld”, säger Galante Carlström.

Den Västerårsbördige forwarden gjorde sina två första SSL-säsonger i Västerås IBF innan han följde efter barndomskamraten Rasmus Enström till Dalarna säsongen 2010/11. Första säsongen i Falun stannade han på blygsamma 12 mål men därefter har han levererat mål i en omfattning som gett honom en överlägsen ledning i alla tiders skytteliga i SSL och framförallt har han varit med på resan till sju SM-guld och en framskjuten position i innebandyvärlden med IBF Falun.

”Det känns jätteskönt att få ett nytt tvåårskontrakt med IBF Falun som är världens bästa klubblag. Jag har varit här 12-13 år nu och Falun känns som ett riktigt hem och klubben i mitt hjärta såklart. Känns skönt att skriva på för två nya år och jaga fler guld!”, säger Galante Carlström.

”Världens bästa målskytt förlänger, grattis Falupubliken!”, säger Rickard Hedlund, sportchef Herr. ”Jag ska vara ärlig, jag tror att vi aldrig kommer se motstycke i innebandyhistorien. I Falun har han varit en saga från början. Han har prenumererat på skytteliga och poängliga men viktigast av allt, när vi spelar jämna matcher som står och väger, då är det oftast han som är skillnaden.”

Att Galante blivit en bit över 30 är ingenting som sportchef Hedlund fäster någon vikt vid. ”Man ska inte sticka under stol med att det kanske är sista kontraktet men hittills har han inte slagit av på takten, snarare tvärtom. Man är bortskämd. När han gör hattrick så höjer man inte ens på ögonbrynen. Han är i en helt egen klass för sig när det kommer till målskyttet”, säger Rickard Hedlund.

Att Alexander Galante Carlström, som fyller 34 i januari, skulle vara mätt på framgångar behöver Falunsupportrarna inte bekymra sig över.

”Det är få förunnat att vinna ett SM-guld. Jag har haft äran att vinna sju och nu ska jag vinna fler. Vi har ett fantastiskt lag som vi byggt upp med många unga fantastiska innebandyspelare och med lite krydda av oss gamla uppepå så kommer det nog kunna bli några guld till.”, säger Galante och avslutar;

”Det är en ära att ha fått skrivit på för två nya år och jag hoppas att publiken och mina lagkamrater också tycker att det är roligt att jag ska få fortsätta.”

Det tror vi att alla med sympatierna hos de rosa skriver under på!