Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Passningen: Tone Einstulen

27 februari 2024 21:15

Hon är den rutinerade, snabba och kloka backen som spelat på alla positioner utom som målvakt. Häng med så får du veta mer om Tone Einstulen!


Tone föddes 1989 och växte upp strax utanför Falun, närmare bestämt i Svärdsjö. Där bodde hon med sin mamma, pappa och tre äldre systrar. ”Jag är den enda i min familj som är född i Sverige, övriga kommer från Norge och största delen av min släkt bor i Bergen i Norge” förklarar hon sitt norska ursprung.

När Tone växte upp fanns det inget innebandylag i Svärdsjö men en av hennes systrar var med och startade ett lag och det var där Tone inledde sin innebandykarriär som sjuåring. Redan som liten visade hon träningsvillighet och hon var med både i laget för sin ålder och i storasysterns lag med äldre spelare. Tone spelade med Svärdsjö tills hon var ungefär tretton år då hon gick över till IBF Faluns ungdomslag. Efter ett par tre år i IBF Ungdom fick hon börja träna med SSL-laget för att se och lära och så småningom tog hon en plats i den ordinarie uppställningen. Under samma period gick Tone innebandygymnasiet på Lugnet och läste samhällsprogrammet.

2014 värvades hon över till KAIS Mora och spelade där fyra säsonger. Hennes första säsong var hon med och bärgade hem SM-guldet och hon skulle därefter spela ytterligare tre SM-finaler med laget men de lyckades inte vinna något mer guld. Vid den här tidpunkten arbetade hon heltid i Falun och pendlade till Mora upp till sex dagar i veckan och till slut blev det för slitigt så hon valde att gå tillbaka till IBF Falun. Det var år 2018 och IBF spelade i Allsvenskan med den uttalade målsättningen att ta sig upp till SSL och den resan ville absolut Tone vara en del av.

När jag ber henne beskriva sina styrkor som spelare säger hon ”Det är nog snabbheten, fysiken och att jag är bolltrygg. Jag har spelat på alla platser utom målvakt och jag blev omskolad till back min första vända i SSL för IBF Falun. Det gör att jag har spelförståelse och jag använder min snabbhet till att vinna boll och försöka vända. Jag spelar också boxplay.”

Vi pratar vidare om livet utanför innebandyn och Tone berättar att hon jobbar som produktionsplanerare på företaget Svenska krämfabriken som tillverkar hudvårdsprodukter. När hon har tid över till annat vill hon umgås med sin sambo och deras hund samt sin familj och passa på att göra sådant hon inte hinner med annars, till exempel tycker hon om att spela padel. I semestertider reser hon på solsemester där hon gärna slappar och tränar. Hon har inget favoritresmål men det är alltid sol och värme som lockar. Ska du bjuda Tone på mat så är ett tips att bjuda på sushi men hon säger också att det finns jättemycket som är gott. Vad gäller framtidsplaner och drömmar så är den främsta just nu att någon gång få vinna SM-guld med IBF Falun.

Så var det dags för frågorna från Instagram:

Älskar du Falun?

Ja.

Vilken klubba kör du med?

Oxdog hyperlight

Var det tufft att bli så duktig som du är idag?

Det klart att man får lägga ner ett jobb men det har varit värt det och kul på vägen. Ibland är det hårt slit, både fysiskt och mentalt men det har det varit värt.

Hur känns det att vara ett världsproffs?

Jag ser mig inte som det men det är jättekul att få hålla på med sporten jag älskar.

Norge eller Sverige?

Jag säger båda. Sverige för att det är här jag bor. Norge för att jag är norsk medborgare.

Vart växte du upp?

Svärdsjö utanför Falun.

Beskriv ditt mål mot Finland (i senaste VM)!

Jag vill minnas att vi hade powerplay och att jag fick en pass och då drog jag iväg ett skott. Det var en riktigt skön känsla att få göra mål!

Och här kommer Elin Nordströms fråga till dig:

Vad är hemligheten varför du är så snabb?

Jag har varit snabb ända sedan jag var liten. Sen har jag tränat otroligt mycket och det har såklart gjort sitt till men från grunden har jag nog bara turen att jag snabb.

Vem skickar du Passningen vidare till?

Sereina Zwissler

Vad är din fråga till henne?

Vad är det bästa med att ha flyttat till Dalarna och Falun?