Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Inför SM-finalen: Emil Ruud

22 april 2022 08:30

Imorgon smäller det och IBF Falun är redan i Stockholm och förbereder sig inför säsongens höjdpunkt, SM-final inför det rosa havet på Avicii Arena. Emil Ruud går för sitt tredje SM-guld, men ska spela sin första final med storpublik och den inramning som sporten förtjänar efter en lång pandemi: ”Att få spela en SM-final inför så stor publik är något man velat uppleva länge.”


Det blev ett hattrick i sista matchen mot Storvreta. Hur känns formen?

Formen känns bra tycker jag. Det har gått helt okej för min del i slutspelet än så länge, så formen känns god inför helgen och finalen.

Hur är stämningen i laget?

Stämningen i laget är bra, det blev en bra boost efter att vi vann mot Storvreta men nu har vi ställt om fokus och satsar helt på finalen. Vi går in i matchen med en bra känsla i laget och det känns som vi är väldigt redo för utmaningen.

Du har vunnit två SM-guld men ska nu spela din första final på Avicii Arena. Hur går tankarna?

Det ska bli jäkligt kul och häftigt, att få spela en SM-final inför så stor publik är något man velat uppleva länge.

Ni möter Kalmarsund. Har du sett någon av deras matcher i slutspelet eller är man i sin egen slutspelsbubbla?

Man är mest i sin slutspelsbubbla, men jag har småkollat en del på motståndarna men inte allt för mycket. Det har mest varit ett fokus på egna matcherna och allt runtomkring det.

Vad krävs från er sida för att vinna matchen imorgon?

Vi måste vara med från start och stämpla in direkt. Det är bara en match nu i finalen och man har inte råd att slappna av, utan vi måste göra jobbet. Sen har vi ett väldigt bra lag och gör vi det som vi ska göra till 100%, då tar vi hem SM-guldet.

Vem tror du blir Faluns finaljoker?

Jag tror att Johan Samuelsson kliver fram, han har varit grym hela slutspelet, han är som bäst när det gäller och imorgon sätter han dit något mål!