Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Innebandy skall vara för alla - IBF Falun satsar på Parasport

17 juni 2020 11:45
Nyhet

Den som följt IBF Falun har vant sig med att se innebandy och spelare av yppersta världsklass. Toppspelare som Tone Einstulen, Emil Johansson, Ingela Hansson och Alexander Galante Carlström har alla Guide Arena som hemmaplan och till hösten kan man följa både damerna och herrarnas framfart i SSL. Men innebandy är mer än bara elit. Innebandy är Det är glädje, gemenskap, tillhörighet och rörelse. Innebandy är för alla.


Till hösten har IBF Falun för ambition att starta ett lag inom Parasportförbundets klass 2, för spelare med utvecklingsstörning, synskada, rörelsehinder stående samt neuropsykiatriskt funktionshinder under vissa förutsättningar. Detta som ett led i att vara en mer inkluderande förening och vara med och skapa bar förutsättningar även för funktionsnedsatta att idrotta.

Initiativet kom från en elitspelare. Elvira Lövén, back i IBF Faluns damlag, arbetar till vardags inom vård och omsorg och kom därigenom i kontakt med parainnebandyn.
-Min idé kom upp i samband med att jag var på en cup för parainnebandy på Lugnet och började fundera på om inte vi kunde starta ett lag hos oss i Falun. Jag jobbar inom LSS och vet att många vill utöva innebandy och jag tror det finns bra förutsättningar för oss i Guide Arena att erbjuda möjligheten att spela. Innebandy skall vara till alla och jag hoppas att det finns ett stort intresse att starta ett lag under IBF Faluns organisation, avslutar Elvira.

Daniel Lindkvist är ordförande i IBF Falun men även i föreningen RBU, Rörelsehindrad Barn och Ungdom som verkar för funktionsnedsattas rättigheter och möjligheter till ett aktivt liv.
-Jag har arbetat med och opinionsbildat kring funktionsnedsättningsfrågan i 10 år och jag har sett vilka utmaningar det finns för personer, kanske särskilt dem med kognitiva funktionsnedsättningar, att ha ett aktivt liv och en rik fritid. För mig känns det fantastiskt att vi i IBF Falun, med de förutsättningar vi har kring innebandyn, kan bidra till att skapa ett bra alternativ för de som vill hitta glädje och gemenskap i idrotten. Att initiativet dessutom kommer ifrån en elitspelare visar vilken kraft och vilket engagemang det finns i den rosa familjen, avslutar Daniel.

Vill du veta mer om parasporten eller anmäla intresse så hittar du allt du behöver här: IBF Falun Parasport.