Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Ellen Svensson förlänger med IBF Falun

18 mars 2023 14:00

En viktig bit i lagbygget inför kommande säsong är på plats när sportchef Johan Fahlström fått centerkuggen Ellen Svenssons signatur på ett nytt tvåårskontrakt.


Det var en hel liten småländsk koloni som inflyttade till Dalarna inför säsongen 2021/22. Från Jönköpings IK anslöt Emil Nilsen, Moa Jakobsson och då alltså Ellen Svensson som nu valt att förlänga sin tid i Falun med ytterligare två år.

”Känns framförallt väldigt rätt! Jag trivs bra i laget och staden, nu när allt är klart så känns det helt rätt och väldigt roligt att fortsätta i Falun”, säger Ellen om beslutet att fortsätta bära rosa kommande säsonger.

Ellen kom till ett lag som där och då var i en fas att etablera sig i SSL och det är ett helt annat Falun vi ser i Guide Arena idag, när ett redan topp 4-klart gäng tar sig an IBK Lund i säsongens sista grundseriematch.

”Vi har tagit stora kliv på de två säsonger jag har varit här. Vi har fått behålla stommen och även fått in bra spelare utifrån längs vägen och får vi fortsätta jobba vidare med den är gruppen så kan det räcka långt. Personligen tycker jag att det har gått helt okej men känner också att det finns mer att hämta. Det var en stor omställning i början med flytt, ny stad och nytt lag men successivt tycker jag att jag har hittat mer och mer rätt”.

24-åriga Ellen har visat en nästan häpnadsväckande stabilitet i sitt poängplockande sedan debuten i SSL 2017. Första säsongen stannade hon på 21 poäng, därefter har hon producerat i tur och ordning 28, 24, 28, 29 och hittills i år 28 poäng. Två poäng i dagens match mot IBK Lund innebär alltså personbästa. Det i kombination med ett bra tvåvägsspel över hela banan har fört henne in i landslagsdiskussionerna.

”En av våra viktigaste förlängningar. Sett till kvalitet, det vi vill göra och de steg vi vill ta så är Ellen en nyckel. Det känns roligt att hon tror på det vi bygger och att hon vill vara med på resan mot final. Det händer bra saker kring damverksamheten i Falun, ambitionerna är höga och det tror jag att spelare ser att vi också svarar upp emot”, säger sportchef Johan Fahlström som ser blågula nivåer i sin center.

”Jag tycker att hon tar steg hela tiden i vår miljö. Hon är en tacksam spelartyp att bygga på i klubblag och borde kunna vara det även i ett landslagssammanhang utifrån att hon gör sin omgivning bättre”.

Landslaget är dock inget som Ellen själv väljer att fokusera på.

”Självklart vill man vara på den nivån men jag vill fokusera på mitt klubblag. Skulle landslaget komma som en konsekvens av det, att man gör det bra i klubblaget, så vore det bara en bonus”, avslutar Ellen.

Kontraktet med Ellen Svensson är skrivet över två år.