Söndag
24 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 1 match
Onsdag
27 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Söndag
07 Apr 1 match
Tisdag
09 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 1 match

Dalbjer dubblerar som tränare och sportchef

14 maj 2019 10:08

Organisationen kring IBF Faluns damlag inför nästa säsong börjar ta form. Klart nu är att tränaren Danne Dalbjer förlänger sitt kontrakt samtidigt går han även in i rollen som sportchef för laget. Dessutom är det klart med ytterligare ett nyförvärv.


I förra veckan presenterades ett par nyförvärv och förlängningar av kontrakt för laget. Nu klarar det även allt mer hur organiationen kring IBF Faluns damer kommer att se ut de kommande säsongerna.

Danne Dalbjer som har gjort en säsong som huvudtränare har nu förlängt det kontraktet som från början var var skrivet på två år, det kontraktet har nu förlängts med ytterligare en säsong. Samtidigt står det nu även klart att han går in i rollen som sportchef för laget under de kommande två säsongerna.

– När jag fick förfrågan om förlängning och sportchefsrollen att köra dubbelt, då kände jag ganska snabbt att det inte var så mycket att fundera på. Att få coacha det lag man själv bygger är få förunnat, det var ett ganska enkelt beslut, säger Danne Dalbjer.

Truppen inför nästa säsong, hur ser det ut tycker du? – Jag tycker det ser bra ut, vi är på rätt väg både med förlängningar av kontrakt och nya spelare in i laget, kommenterar Danne Dalbjer.

Där kan vi nu även presentera ytterligare ett par nyheter.

Elin Nordström, forward från Strömsbro har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. – Elin är en allroundspelare som vi kommer att kunna använda både som center och ytterforward. Sen har vi även förlängt kontraktet med Patricia Forsell. Hon inledde den förra säsongen som forward, vi skolade om henne till back mitt under säsongen och då tog det fart ordentligt både i hennes motivation och utveckling som spelare. Hon håller hög klass och kommer att bli en viktig kugge i laget de kommande säsongerna, är kommentaren från tränaren och sportchefen Dalbjer kring de båda spelarnyheterna.

Vid sidan av laget händer det också saker. Madelene "Madde" Karlsson som kom in i laget förra säsongen med ansvar för fysdelen har skrivit på för två nya säsonger. Där kommer hon förutom att vara fysansvarig för laget även att axla rollen som lagledare efter Pelle Kallin som kliver åt sidan och lämnar laget. – Det känns riktigt kul att hon fortsätter och även tar på sig en större uppgift kring laget. Det känns som ett naturligt steg, hon är så omtyckt av laget också så då passar det här mycket bra, avslutar Danne Dalbjer läget just nu kring lagbygget.