Lördag
13 Mar 2 matcher
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 2 matcher
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Tisdag
30 Mar 1 match
Tisdag
06 Apr 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Lördag
10 Apr 1 match
Tisdag
13 Apr 1 match
Söndag
02 Maj 1 match

Linus Holmgren klar för IBF Falun

28 april 2021 11:43
SSL Herr

Rickard Hedlund meddelar idag att han kommit överens med Linus Holmgren om ett kontrakt som sträcker sig över de kommande två säsongerna. Linus kommer närmast från IBK Dalen han ser fram mot att dra på sig den rosa tröjan och försöka hjälpa IBF Falun att vinna nya titlar i framtiden.


Rickard Hedlund om Linus Holmgren:
-Linus är en toppcenter med landslagsrutin som kommer bli superviktig för oss och jag är ganska säker på att han kommer att utvecklas till en världsspelare i framtiden. När jag ser Linus spela så ser jag en klok tvåvägs-center med en bra fysik som han utnyttjar bra i både det defensiva och det offensiva spelet. Vi är jätteglada över att han väljer att komma till oss för att hitta nästa nivå i hans innebandy och jag tycker det skall bli kul att ge Linus förutsättningar att utvecklas hos oss, avslutar Rickard Hedlund.

Linus Holmgren om flytten till IBF Falun:
-Det här känns verkligen spännande och motiverande och jag ser det som en väldigt rolig utmaning att spela för anrika IBF Falun.

Du har haft en del förslag på ditt bord inför kommande säsong. Hur har du resonerat när du tog beslutet att det blir Falun som ny klubbadress?
-IBF Falun har varit en framgångsrik klubb väldigt länge och har fostrat väldigt många talanger genom åren så jag tror att det är en väldigt rolig klubb att spela för och jag hoppas självklart utvecklas bra tillsammans med laget.

Vi har sett dig flertalet tillfällen i landslagströjan genom åren och du har även haft en framträdande roll i Dalen. Vad är din ambition i ditt nya lag?
-Jag kommer in med samma inställning som jag alltid haft genom att spela mitt egna spel som har tagit mig dit jag är i dag. Exakt hur min roll kommer ser vi när jag kommer på plats, då får vi diskutera med tränarna vart jag passar in bäst men jag kommer att försöka bidra med allt jag kan i spelet för lagets bästa.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
-Jag är nog lite av en tvåvägscenter som gillar att jobba både framåt och bakåt. Jag är bekväm med att städa bakåt men gillar även att bidra framåt i spelet och jag försöker täcka så mycket yta jag kan ute på banan.

Dina tankar kring tre kommande VM med landslaget de närmsta fyra åren?
-Det är alltid ett mål för mig att ta en tröja i landslaget men jag vet att det kommer bli extremt svårt i den höga konkurrens som råder så jag får göra vad jag kan och hoppas att Brottman gillar det han ser så får det lite bära eller brista på nåt sätt men jag kommer jobba hårt för att spela VM framöver helt klart, avslutar Linus Holmgren.

Varmt välkommen till den rosa familjen Linus!

Spelarfakta Linus Holmgren