Måndag
27 Mar 1 match
Torsdag
30 Mar 1 match
Lördag
01 Apr 1 match
Måndag
03 Apr 1 match
Onsdag
05 Apr 1 match
Fredag
07 Apr 2 matcher
Söndag
09 Apr 1 match
Måndag
10 Apr 1 match
Onsdag
12 Apr 2 matcher
Fredag
14 Apr 1 match
Söndag
16 Apr 1 match
Lördag
22 Apr 1 match

Ida Pettersson klar för IBF Falun

24 april 2023 14:30

Ida Pettersson, 21, ansluter till IBF Falun. Backen kommer närmast från en poängstark säsong med IBF Linköping i division 1.


Sin ringa ålder till trots, Ida fyller 22 först i december, så är det en förhållandevis rutinerad spelare som nu tar klivet upp i SSL. Ida debuterade i Allsvenskan redan vid 16 års ålder och har totalt gjort 71 matcher i Allsvenskan inför säsongen 2022/23 åkte ur och det blev spel i division 1. Där det blev det hela 27 poäng på 16 matcher från backplats vilket vittnar om att det finns offensiva kvaliteter, vilket sportchef Johan Fahlström också bekräftar.

”Ida är en stark back med offensiva kvaliteter, samtidigt är hon trygg och stabil i egen zon. Hon vill vara delaktig och vill göra avtryck i spelet. Vi är jätteglada för den här värvningen, vi tror att Ida kommer att kunna ta stora steg i vår miljö redan nästa år. Hon har kvaliteter som kommer att bli jätteintressanta att se i SSL”, säger Johan Fahlström.

Trots tidig debut och flera fina säsonger i Allsvenskan har Ida Pettersson ännu inte känt på spel i Superligan men nu är det alltså dags.

”Hon gjorde debut när hon var 16 och har säkert haft en del förfrågningar men det har inte dykt upp något som passat. Nu känns det som att tajmningen är rätt för bägge parter. Vi tror att Ida kommer att kunna bidra med många saker till vårt spel samtidigt som vi kan hjälpa henne ta nästa steg i sin utveckling. Hon kommer att kunna ta en betydande roll i IBF Falun redan nästa säsong”, avslutar Johan Fahlström.

Kontraktet med Ida Pettersson är skrivet över säsongen 2023/24.