Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Emil Kalentun skriver nytt treårskontrakt med IBF Falun

23 januari 2022 16:30

En hörnsten i bygget av ett hållbart IBF Falun för framtiden har lagts på plats när Emil Kalentun väljer att signera ett nytt avtal som sträcker sig över säsongen 2024/25.


Emil, med Lindås IBK som moderklubb, flyttade till Dalarna och IBF Falun 2017 för att studera på Hagströmska Gymnasiets innebandyprogram. Redan första säsongen blev det 2 matcher i SSL och Emil har därefter utvecklats säsong för säsong till att de senaste åren vara en given kugge i den rosa försvarslinjen.

Sportchef Rickard Hedlund är mycket nöjd med avtalet.

”Emil känns som en del av ett ramverk, det ramverk som ska utgöra framtidens Falun. Det här är ett avstamp mot kommande år, en viktig fortsättning på den generationsväxling vi påbörjade för flera år sedan.”, säger Rickard.

”Min planering för lagbygget sträcker sig långt mycket längre fram i tid än nästa säsong. I den planeringen ha Emil hela tiden varit en viktig del och därför känns det bra att ha honom klar över de kommande tre åren.”

**Vad ser du framför dig vad gäller Emils utveckling under de kommande åren? **

”Tveklöst en potentiell landslagsspelare, ser stora möjligheter att han får dra på sig blågul tröja redan under nästa säsong. Han är en tuff, fysisk spelare med en internationell spelstil. Han har dessutom mycket erfarenhet trots sin ringa ålder, med SM-guld på meritlistan.”.

”Numera är han ju helt bofast i laget, ganska högt upp i hierarkin dessutom. Kul är också att han känns som en Falukille, han har ju gått den långa vägen via Hagströmska och akademiverksamheten och hela vägen in i en framträdande roll i världens bästa klubblag”, avslutar Rickard Hedlund.

Även huvudpersonen själv är nöjd med beslutet att stanna tre ytterligare år i Falun.

”Det känns kul! För mig handlar det om att ta nästa kliv som spelare och då känns det ganska självklart att fortsätta i Falun. Det är en skön grupp och förstås ett fantastiskt bra lag, så det finns alla förutsättningar för mig att fortsätta utvecklas i den här miljön. Jag vill ju också fortsätta vinna och det känns som att de chanserna inte kan bli bättre än i Falun”, säger Emil Kalentun.

**Tre år är en förhållandevis lång tid, hur känns det att göra klart för så passa många år? **

Tre år känns bra. Jag har ju varit här ganska länge ändå men jag är bara 23 när kontraktet går ut, så det här blir en bra tid att fortsätta utvecklas och ta nästa steg som spelare. Sedan känns det såklart bra att visa att man vill vara med här och fortsätta vara en del av ett vinnande lag.

**Som lag vet vi målsättningen sedan tidigare, i Falun är det bara SM-guld som gäller. Men hur ser dina personliga målsättningar ut närmaste åren? **

”Jag tycker att det har gått bättre och bättre i inledningen av säsongen och vill fortsätta så, jag vill som sagt fortsätta ta kliv. Över de här tre åren vill jag bli en spelare som leder laget och jag vet ju också att är man det i IBF Falun, då är man också aktuell för ett landslag. Dit vill jag.”, avslutar Emil Kalentun.