Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Emil Ruud skriver nytt treårskontrakt

2 mars 2024 16:00

Falupubliken får valuta för entrépengen de kommande tre åren. Ligans största bollmagiker Emil Ruud förlänger sitt kontrakt med tre år.


”Jag trivs bra i Falun så det känns fint att förlänga. Jag ser fram emot kommande år!”, kommenterar Emil själv avtalsförlängningen.

”Jag vill fortsätta utvecklas och ta steg som spelare. Bli ännu mer etablerad och en av de drivande spelarna i laget.”

Sportchef Rickard Hedlund är såklart nöjd med att få Ruuds signatur på ett nytt flerårsavtal. ”En attraktion som vi är glada att få ha kvar i Falun i många år! Ruud bjuder alltid på det lilla extra, han är värd biljettpengen varenda gång”, säger Hedlund.

”Jag är övertygad om att han kommer att fortsätta utvecklas och positionera sig som Sveriges bästa högerforwarden under de här åren. Under de senaste säsongerna har han gått ifrån att vara en spelare som gör cirkuskonster men utan att det blir så mycket produktion till att vara en spelare som fortfarande står för cirkustricks men som också omsätter det till produktion. Idag är han en stabil, producerande spelare, det är en cool utveckling som vi vill se mer av.”

Emil själv ser också en fortsatt utveckling framför sig, både för egen del men också för laget. ”Man vill ju till landslaget. Jag har fått vara där och känna på det, sedan är det hård konkurrens. Jag vet inte hur nära jag är men det känns som en morot att försöka etablera sig även där. Sedan är det en bonus, fokus ligger på att vinna med klubblaget.”

Förlängningen innebär att IBF Falun har Örebroduon Malte Lundmark och Emil Ruud säkrade för flera år framöver, en nyckel för en pågående generationsväxling. Att vara central i en sådan är också något som Emil ser fram emot.

”Klart det är kul att få vara en del av det, jag tror att vi kommer ha många bra år med det här laget. Vi har bara positiva målbilder.”

Och flera år till med duon Lundmark/Ruud, det glädjer även sportchef Hedlund. ”Sveriges bästa ytterforwardspar ska såklart spela i Falun. Grattis Falun, grattis svensk innebandy!”, avslutar Rickard Hedlund.