Förlust i Champions Cup-finalen
Publicerad: 2024-01-27
Vi kom för en titel men ibland blir det inte som man tänkt. Tjeckiska mästaran Tatran Střešovice blir för starka på hemmaplan i Prag och IBF Falun får vända hemåt mot Sverige och Dalarna utan en pokal i bagaget.

Matchen i UNYP Arena i Prag blev allt man kunde förvänta sig av en Europacupfinal - tätt, tufft och fysiskt! Hemmalaget tog ledningen med 1-0 i den första perioden genom Matej Havlas. IBF Falun sedan både kvitterade och tog ledningen genom mål av Emil Ruud och Alexander Galante Carlström. Helt jämnt inför den tredje perioden där dock hemmalaget sprang ifrån och till slut vinner med 6-4.

Säsongens första titelchans gick oss därmed förbi men den är som väl är inte den sista. Den 28 februari är det dags för nästa stora final och då på hemmaplan i Falun! Pixbo väntar i Svenska Cupen, där IBF Falun är regerande mästare efter vårens finalseger mot FBC Kalmarsund. Det finns biljetter kvar men de går åt i snabb takt och efter dagens finalförlust är det än tydligare vilken skillnad en hemmapublik kan göra och vi vet att ingen innebandypublik i världen kan göra lika stor skillnad som den rosa familjen i vår hemmaborg. Köp dina biljetter här och var med och lyft vårt lag mot revansch och säsongens första titel!