Onsdag
27 Nov 1 match
Söndag
01 Dec 1 match
Söndag
08 Dec 1 match
Onsdag
11 Dec 1 match
Torsdag
19 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 1 match
Fredag
03 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Tisdag
11 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Rokka avstängd till 29 februari

14 januari 2020 19:21
Nyhet

Patrik Rokka har fått sin dom för förseelsen i hemmamatchen mot Jönköping 6 januari där Juridiska nämnden stänger av Patrik från allt spel till och med den 29 januari vilket motsvarar totalt 8 matcher.


Daniel Lindkvist, ordförande IBF Falun kommenterar avstängningen:
-Det är en lättnad att domen nu kommit så att framförallt Patrik själv men även IBF Falun som förening kan gå vidare ifrån den ovisshet som ju uppstår i en sådan här situation. Jag kan personligen tycka att 8 matcher, utifrån att det är samma straff som Linus Henriksson fick i oktober 2017 efter att ha slagit en motståndare med klubban i ansiktet så blodvite uppstod, någon match för mycket. Samtidigt är Patriks klubba högt uppe på ett sätt som den absolut inte ska vara och hans agerande i den enskilda situationen står vi som förening inte bakom. Tvärtom är det rimligt att Patrik stängs av, att så sker har vi inga som helst synpunkter på.

-Vi har förtroende för att juridiska nämnden gjort en så korrekt bedömning det går att göra av situationen, vi har stor respekt för att den här typen av bedömningar är svåra att göra. Vi accepterar domen, har inte för avsikt att överklaga utan ser nu fram emot att lägga den här tråkiga händelsen bakom oss. Vi hoppas också att de skriverier, i media men kanske framförallt i sociala medier, kan hållas på en mer rimlig nivå fortsättningsvis. Det går att ta avstånd från det inträffade men samtidigt hålla i huvudet att det finns en människa bakom. Det kan jag tycka gick förlorat i efterspelet dagarna efter matchen mot Jönköping och hoppas det kan bli mer balanserat i fortsättningen, avslutar Daniel.

Patrik Rokka om avstängningen:
-Det har varit en tuff tid sedan incidenten och jag mår fortfarande dåligt över det inträffade men jag kan samtidigt inte få det här ogjort. Jag accepterar domen som kommit och kommer, under min avstängning, förbereda mig så bra jag bara kan för att komma tillbaka i matchform igen i slutet på februari.