Onsdag
27 Nov 1 match
Söndag
01 Dec 1 match
Söndag
08 Dec 1 match
Onsdag
11 Dec 1 match
Torsdag
19 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 1 match
Fredag
03 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Tisdag
11 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Debut för Johan Samuelsson i bortamötet mot Örebro

29 september 2018 10:34

I förra helgens bortamatch mot Dalen i Umeå fick IBF Falun återvända hem utan någon poäng.

– I Dalenmatchen var vi inte bra rent energimässigt i vårt spel. Och det måst bli bättre till nästa match, säger tränaren Thomas Brottman.


Det är ett revanschsuget IBF Falun som på söndag beger sig till Örebro för mötet mot Örebro Kings i Idrottshuset.

– Serieinledningen har varit lite både och, vi jobbar med lite nya saker i vårt som vi inte är helt färdiga med, vilket märks, berättar Thomas Brottman.

Med flera nya spelare in i laget och saker i spelet att jobba med kommer det att ta ett tag innan vi får se ett IBF Falun som kan börja prestera på topp den här säsongen.

Premiär för Johan Samuelsson

En som nu är redo och gör comeback i laget efter ett par veckors frånvaro på grund av skada är säsongens stora nyförvärv, landslagskaptenen Johan Samuelsson.

– Johan har kunnat träna på bra i veckan. Han kommer att bli en bra injektion i laget. Han står för mycket fart och energi, vilket vi älskar, säger en förväntansfull Brottman som liksom Johan själv bara väntat på det här.

– Jag var med upp till Umeå och matchen mot Dalen. Var med på uppvärmningen och satt sedan på bänken och fick känna på matchstämningen lite grann, berättar Johan Samuelsson som nu alltså är redo att kliva in och börja leverera på planen.

Pigga spelare i serieinledningen

För IBF har det alltså blivit tre poäng på de två inledande seriematcherna, seger hemma mot Sirius och så förlusten senast borta mot Dalen. Efter de matcherna finns det ett par spelare i laget som tränare Thomas Brottman vill nämna lite extra.

– Ja det är ju svårt att inte nämna Emil Johansson, han tycker jag har varit helt brutal. Alexander Galante Carlström, sju poäng på två matcher, han har ju sett riktigt pigg ut.

Emil Kalentun tycker jag också tar kliv framåt för varje match och vecka vi kör på, där tycker jag det ser riktigt bra ut, avslutar tränare Brottman.