Lördag
17 Dec 2 matcher
Tisdag
20 Dec 1 match
Onsdag
21 Dec 1 match
Tisdag
27 Dec 1 match
Fredag
30 Dec 1 match
Fredag
13 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Tisdag
17 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Söndag
22 Jan 1 match
Tisdag
24 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 2 matcher
Lördag
11 Feb 2 matcher
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 2 matcher
Torsdag
23 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Torsdag
02 Mar 1 match
Fredag
03 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 2 matcher

Debut för Johan Samuelsson i bortamötet mot Örebro

29 september 2018 10:34

I förra helgens bortamatch mot Dalen i Umeå fick IBF Falun återvända hem utan någon poäng.

– I Dalenmatchen var vi inte bra rent energimässigt i vårt spel. Och det måst bli bättre till nästa match, säger tränaren Thomas Brottman.


Det är ett revanschsuget IBF Falun som på söndag beger sig till Örebro för mötet mot Örebro Kings i Idrottshuset.

– Serieinledningen har varit lite både och, vi jobbar med lite nya saker i vårt som vi inte är helt färdiga med, vilket märks, berättar Thomas Brottman.

Med flera nya spelare in i laget och saker i spelet att jobba med kommer det att ta ett tag innan vi får se ett IBF Falun som kan börja prestera på topp den här säsongen.

Premiär för Johan Samuelsson

En som nu är redo och gör comeback i laget efter ett par veckors frånvaro på grund av skada är säsongens stora nyförvärv, landslagskaptenen Johan Samuelsson.

– Johan har kunnat träna på bra i veckan. Han kommer att bli en bra injektion i laget. Han står för mycket fart och energi, vilket vi älskar, säger en förväntansfull Brottman som liksom Johan själv bara väntat på det här.

– Jag var med upp till Umeå och matchen mot Dalen. Var med på uppvärmningen och satt sedan på bänken och fick känna på matchstämningen lite grann, berättar Johan Samuelsson som nu alltså är redo att kliva in och börja leverera på planen.

Pigga spelare i serieinledningen

För IBF har det alltså blivit tre poäng på de två inledande seriematcherna, seger hemma mot Sirius och så förlusten senast borta mot Dalen. Efter de matcherna finns det ett par spelare i laget som tränare Thomas Brottman vill nämna lite extra.

– Ja det är ju svårt att inte nämna Emil Johansson, han tycker jag har varit helt brutal. Alexander Galante Carlström, sju poäng på två matcher, han har ju sett riktigt pigg ut.

Emil Kalentun tycker jag också tar kliv framåt för varje match och vecka vi kör på, där tycker jag det ser riktigt bra ut, avslutar tränare Brottman.