Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 1 match

Den Rosa Matchen får nytt datum och blir De Rosa Matcherna

13 januari 2022 17:28

En sak vi fått lov att lära oss och förhålla oss till under de senaste åren är osäkerheten när man planerar större evenemang. När planeringen inför Den Rosa Matchen började hösten 2021 trodde och hoppades vi på en säsong fri från restriktioner och pandemisk påverkan.


Så blev det inte. Smittspridningen har under vintern ökat och för tillfället råder besökstak om 500 personer på våra evenemang. En del av konceptet med Den Rosa Matchen bygger på att vi ska kunna ha mycket människor närvarande. Med en dag som präglas av festligt, folkligt och fullsatt tror vi att vi ger frågan om bröstcancer en uppmärksamhet och inramning som gör det möjligt att samla in så mycket pengar vi kan till forskningen. Att be partners stötta föreningen för att erbjuda fri entré som en del i det tappar också lite av sin poäng när deltagartak gäller och merparten av platserna går åt till säsongskort.

För oss är det dock viktigt att genomföra det vi gett oss in i, helt enkelt för att vi tror och tycker att vi har ett bra koncept som kan medföra mycket gott! Därför ger vi det en chans genom att flytta arrangemanget till våren och samtidigt dela upp det, Den Rosa Matchen blir helt enkelt De Rosa Matcherna. Damerna kommer att spela sin Rosa Match i SSLs slutomgång mot Warberg – en match som mycket väl kan bli direkt avgörande i kampen om en slutspelsplats. Herrarnas Rosa Match, den kommer att gå av stapeln i samband med den första kvartsfinalmatchen hemma i Guide Arena. Därav är datumet osäkert, 17 eller 18 mars och motståndet är förstås ännu inte klart. Vi har dock lagt in en förfrågan till förbundet att de ska prioritera att vi får match den 18 mars och har gott hopp om att så blir fallet.

På dessa datum kommer matchen att genomföras – oaktat restriktioner och vi hoppas att alla som kan vill vara med och stötta både föreningen och kampen mot bröstcancer. Råder fortfarande restriktioner och vi inte kan ta in så många besökare som vi vill, då är det så och då tror vi fortfarande på möjligheten att genomföra ett bra arrangemang och ändå samla in bra med pengar till bröstcancerforskningen. Med det sagt så hoppas vi självklart på ett ljusnande läge där vi kan få ha Guide Arena såsom vi vill ha den. Festlig, folklig och fullsatt – helt enkelt två dagar tillsammans mot cancer!