Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Thomas Holmgren ny huvudtränare för IBF Faluns herrlag

14 december 2021 18:00

IBF Falun presenterar sin nya huvudtränare för herrlaget. Thomas Holmgren tar över huvudansvaret med Christian Wagneryd som assisterande. Kontraktet sträcker sig över resten av säsongen.


Fyra SM-guld som spelare och ett som assisterande tränare. 7 säsonger och 239 matcher. IBF Faluns nya huvudtränare vet en hel del om kravställningen och kulturen i laget han nu tar över.

I Falun är det SM-guld eller fiasko. Det är klart att det är en utmaning om något, säger Thomas Holmgren som tillträder som ny huvudtränare för herrlaget med start onsdag den 15 december.

Laget har letts av Christian Wagneryd sedan Nicklas Hedstål entledigades från uppdraget den 20 november. I och med att det varit VM-uppehåll så blev det bara en match med Wagneryd som huvudansvarig, då stöttad i båset av sportchefen Rickard Hedlund. I och med att Thomas Holmgren tillträder återgår Christian i rollen som assisterande tränare. Någon som inte haft uppehåll, det är just Rickard Hedlund i egenskap av sportchef som haft huvudansvar för processen med att tillsätta en ny huvudtränare.

Skönt att vi är i mål med en lösning men framförallt att vi fick till en lösning som vi tror otroligt starkt på, säger Rickard Hedlund.

Thomas Holmgren vet vad som krävs. Han kan den här föreningen, kulturen och spelarna på sina fem fingrar. Vi känner att vi får in trygghet genom det och vi vet att han känner till kravbilden, det finns inget annat än att gå för serieseger och SM-guld för honom.

Thomas Holmgren har varit huvudtränare för IBF Falun Utveckling i div 1 och JAS, en sejour som varit mycket framgångsrik. Laget är tvåa i div 1 Mellersta, två poäng efter Skälby med en match mindre spelad. Det var därför inte alldeles självklart att tacka ja när frågan kom även om en del av Rickard Hedlunds arbete också varit att säkra upp en högkvalitativ tränarlösning till Utvecklingsföreningen vilket nu är klart.

Svaret är väl både ja och nej. Jag har blivit väldigt fäst vid Div 1-laget, vi är mitt uppe i en spännande resa och det hade varit kul att få slutföra den. Samtidigt vet jag att den här typen av möjligheten, den kommer kanske aldrig igen. På det viset var det ändå självklart att tacka ja, säger Thomas.

Hur känns det då att ta över de regerande svenska mästarna?

Det känns kul och hedrande men framförallt otroligt motiverande!

Vad kommer du och Christian att fokusera på nu när du kommer in?

Vi vill börja med att få alla att känna en trygghet i vårt försvarsspel, det är definitivt punkt 1. Sedan bygger vi vidare därifrån. Vi har goda förhoppningar om att vi ska skapa trygghet och få gruppen att dra åt samma håll och mot samma mål, det tror vi kommer räcka långt.

VM-uppehållet är precis avslutat och turneringen blev som bekant en stor framgång för svensk innebandy och inte minst för de sex IBF Falun-spelare som var med i truppen (Emil Johansson, Johan Samuelsson, Casper Backby, Alexander Galante Carlström, Omar Aldeeb och Rasmus Enström.

Superbra för oss att få tillbaka ett gäng ”guldgubbar” som fått självförtroende med ett VM-guld runt halsen. Jag tror att de kan bidra med positiv energi och driva på gruppen, säger Thomas.

Hur ser dina egna målsättningar ut för resten av säsongen?

Det finns bara en målsättning i Falun. Guldet ska stanna hemma, avslutar Thomas Holmgren, ny huvudtränare för IBF Faluns herrlag.