Nu startar Champions Cup i nytt format!
Publicerad: 2023-08-14
På lördag startar säsongen 2023/24 på allvar, då drar innebandyns motsvarighet till Champions League igång och för regerande europamästarna IBF Falun är det möte mot finska mästarna TPS som stundar!

Champions Cup lanseras nu i ett helt nytt format. Där det tidigare var enbart mästarlagen från Sverige, Finland, Schweiz och Tjeckien som möttes över en helg i semifinal- och finalspel har turneringen nu växt till åtta lag. Från Sverige är Storvreta kvalificerade som svenska mästare och IBF Falun i egenskap av svenska cupmästare.

Lagen är indelade i Northern och Southern Conference och där möts lagen i kvartsfinal, som är ett dubbelmöte där lagen spelar varsin hemmamatch. IBF Falun ställs mot finska mästarna TPS och börjar på hemmaplan nu på lördag den 19 augusti. Returmötet spelas sedan i Åbo söndag den 27 augusti. Vinnaren avancerar till semifinal, som också är ett dubbelmöte där motståndet lottas och därefter spelas finalen som är en match. Vart finalen spelas avgörs när finallagen är klara, vid avancemang dit finns alltså möjlighet att få spela om en europacuptitel hemma i Guide Arena.

Men först ska vi ta oss förbi kvartsfinal och finska mästarna. Det kommer att bli tufft, tätt och intensivt direkt när tävlingssäsongen drar igång och vi behöver ditt stöd på läktaren. Köp din biljett redan idag och var med oss på resan mot Champions Cup-guld!

Mer information om Champions Cup hittar du här.

IBF Falun