Lördag
21 Dec 1 match
Fredag
03 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Tisdag
11 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

TACK för allt Thomas Holmgren!

1 april 2020 15:03
Intervju

Med totalt 7 säsonger i IBF Falun och 4 SM-tecken på meritlistan väljer Thomas Holmgren att lägga innebandyklubben på hyllan för gott. Ett beslut som växt fram under säsongen men innebandyn kommer fortsatt vara en stor del av Thomas vardag. Nu som chefstränare för IBF Faluns ungdomsakademi.


Thomas, hur har beslutet att lägga ner karriären vuxit fram?
-Jag tycker att jag har nått min peak inom innebandyn och jag känner mig klar på elitnivån helt enkelt.

Avslutningen på säsongen blev något likt ingen annan säsong tidigare. Hur ser du på att det inte blev något slutspel och att säsongen stängdes ner?
-Sett från det sportsliga så känner man sig lite rånad på festen. Slutspelet är ju absolut det bästa vi innebandyspelare kan uppleva och när vi inte får chansen att kliva in i globen inför våra fans så blir man otroligt ledsen. Jag vet när man har en bra träff i ett lag och den här säsongen var vi verkligen haft den träffen och jag är helt övertygad om att vi hade spelat hem guldet den riktiga vägen. Det fanns inget lag som skulle slå oss över sju matcher och definitivt inte rå på oss i en final i ett fullsatt Globen.
-Samtidigt har jag full respekt för det som händer i världen och för beslutet som togs att stänga ner säsongen.

När du tittat tillbaka på din karriär, vilket är det starkaste minne du tar med dig?
-Mitt starkaste minne är helt klart när vi får fira guldet framför det rosa havet i Globen 2017. Att få stå så nära våra fans och sjunga, dansa och lyfta bucklan är något jag aldrig kommer att glömma.

Hur ser du på ditt nya uppdrag som tränare i den nya ungdomsakademien?
-Det skall bli otroligt kul och jag är enormt taggad inför uppgiften. Jag har varit huvudtränare för JAS-laget i två säsonger parallellt med mitt spel i herrlaget och jag tycker det är väldigt stimulerande att jobba med unga hungriga killar som har framtiden för sig. Att få möjligheten att dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter på deras innebandyresa i livet känns riktigt motiverande.

Avslutningsvis Thomas, några tankar och ord till alla supportrar och partners som följt din karriär och stöttat längs vägen?
-Det har varit helt fantastiskt att få springa in i Guide Arena, på bortamatcherna och inte minst i Globen inför våra fans och sponsorer. Allt stöd jag och laget har fått på resan har varit och är ovärderligt och jag tackar av hela mitt hjärta för all support och hoppas samtidigt att man fortsätter stötta föreningen och våra lag trots att jag inte finns med på banan längre.

Vid första hemmamatchen kommande säsong kommer vi att tacka av Thomas Holmgren och Johannes Larsson mer formellt och vi hoppas att så många som möjligt vill dela det tillfället med oss.