Lördag
21 Dec 1 match
Fredag
03 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Tisdag
11 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

IBF Falun – En tillgängligare innebandyförening

24 oktober 2019 15:05
Nyhet

Innebandy ska vara för alla, även för personer med en funktionsnedsättning. Innebandy är dessutom en sport som lockar många barn och ungdomar, både som utövare och som åskådare.


IBF Falun har därför valt att erbjuda föreningen RBU Dalarnas (Rörelsehindrad Barn & Ungdom) medlemmar ett antal fribiljetter till både dam- och herrlagets samtliga matcher i Allsvenskan respektive SSL.

-Vi vill att innebandyn och IBF Falun ska vara för alla och det här känns som ett bra steg för att väcka intresse hos en målgrupp som kanske ännu inte riktigt hittat till oss, säger Patrik Klockare Bäck, klubbchef i IBF Falun.
Man kanske tror att arenan inte är anpassad eller svårtillgänglig med rullstol eller permobil, eller att man inte ser bra från handikapplatserna. I själva verket är de bland de absolut bästa platserna i hela arenan, vi hoppas nu att de ska nyttjas i större utsträckning, avslutar Patrik.

Daniel Lindkvist är styrelseordförande i både RBU Dalarna och IBF Falun och är glad över den respons förslaget mottogs med.
-Jag har arbetat i många år med funktionsnedsättningsfrågor och vet att vi i vår arena har en tillgänglighet som ligger på en jättebra nivå. Jag är också glad, om än inte förvånad, över den entusiasm som förslaget om att erbjuda ett antal fribiljetter mottogs med och jag hoppas att vi ska kunna utveckla samarbetet mellan föreningarna ytterligare framöver för att göra innebandyn till en tillgängligare sport och IBF Falun till en tillgängligare förening.