Lördag
13 Mar 2 matcher
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 2 matcher
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Tisdag
30 Mar 1 match
Tisdag
06 Apr 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Lördag
10 Apr 1 match
Tisdag
13 Apr 1 match
Söndag
02 Maj 1 match

Moa Gustafsson är klar för spel i IBF Falun den kommande säsongen

4 maj 2021 11:27
SSL Dam

Sportchef och huvudtränare Daniel Dalbjer presenterar säsongens tredje nyförvärv till IBF Falun och det handlar om Moa Gustafsson som senast kommer från spel i KAIS Mora de senaste sex säsongerna.


22-åriga Moa Gustafsson är en dalaprodukt som startade sin innebandykarriär i moderklubben IBF Leksand. 2015 gick flyttlasset till Mora för spel i KAIS Mora där hon under sex säsonger utvecklats till en landslagsspelare och samlat på sig erfarenhet av spel på den absolut högsta nivån. Moa har de senaste två säsongerna blivit nominerad till årets spelare i SSL och har med sig fyra SM-silver, VM-guld U19, VM-guld damlandslaget på meritlistan.

Daniel Dalbjer om Moa Gustafsson:
-Moa är en spelare jag velat haft till oss under ett par år nu och jag är jätteglad att vi äntligen hittat en lösning där hon kan stärka upp vårt lag och hjälpa IBF Falun till nästa nivå. Med sina 20 poäng på 8 matcher i slutspelet så vet vi precis vad vi kommer addera till gruppen och Moa är i mina ögon en av topp 3 världens bästa innebandyspelare utan tvekan. Vi får inte bara in en bra spelare i laget utan en väldigt bra karaktär som vi behöver i det nya IBF Falun vi bygger upp så med sin erfarenhet och kompetens vet jag att det här kommer bli riktigt bra, avslutar Daniel Dalbjer.

Moa Gustafsson om flytten till från KAIS Mora till IBF Falun:
-Jag har haft sex fantastiska år i Mora men jag känner mig sugen på ett nytt äventyr i livet och då passar IBF Falun väldigt bra in på det som jag söker. Skönt att allt är klart nu så jag lan lägga all fokus på att förbereda mig för att prestera så bra jag kan med laget den kommande säsongen.

Tankarna om den senaste säsongen?
-Jag är väl aldrig riktigt nöjd egentligen men tycker ändå att det har gått bättre än vad många förväntade sig i den generationsväxling KAIS Mora är inne i nu. Inför den här säsongen så fick jag en lite större roll i laget och jag tycker att det funkade bra både på och utanför planen. Tyvärr räckte det inte hela vägen till final men vi gjorde det bra ändå måste jag säga.

Hur ser du på IBF Faluns framtida satsning?
-IBF Falun är en otroligt proffsig förening som vet vad som krävs för att ta sig tillbaka dit man var tidigare det känner jag mig väldigt trygg med. Falun har varit ledande på damsidan tidigare och vill bli det igen vilket jag ser som en tydlig och motiverande utmaning att vara med på.

Dina personliga mål och ambitioner för den kommande säsongen?
-Just nu handlar det mesta om att komma in i min nya klubb och göra en riktigt bra sommarträning så tar vi det därifrån. Som lag skall vi gör allt för att vinna fler matcher som ger oss möjlighet att utmana rejält i ett kommande slutspel. I december kommer ett VM och självklart så vill jag spela för Sverige och utmana om en guldmedalj, avslutar Moa Gustafsson .

Varmt välkommen till Falun och den rosa familjen Moa Gustafsson!

Spelarfakta Moa Gustafsson