Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Passningen: Patrik Burman

10 november 2023 10:20

Han är den snabba backen och slitvargen som levererar knivskarpa passningar och går in stenhårt i närkamperna. I den här delen av Passningen får du lära känna Patrik Burman!


Allt började 1998 när Patrik kom till världen fem minuter efter sin tvillingbror Andreas. De båda bröderna växte upp i Huddinge i Stockholm tillsammans med deras två år äldre bror Marcus. Patrik började spela innebandy i 6-7-årsåldern i Huddinge IBS med Johnny och Janne som tränare. Han var föreningen trogen tills det var dags att börja andra året i gymnasiet då han valde att flytta till Umeå för att gå RIG innebandy på Dragonskolan där han läste Samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap.

Patrik hann göra några matcher med Huddinges a-lag i division 1 innan det bar av norrut. I laget RIG Umeå spelade han också i division 1 för att efter studenten flytta till Uppsala efter att ha värvats till Sirius och därmed ta steget upp i SSL. Det hann bli tre säsonger med Sirius som sedan åkte ur den högsta serien. Patrik blev då kontaktad av IBF Faluns sportchef Rikard Hedlund som haft ögonen på honom och såg hans potential att stärka upp på backsidan.

”Vi hade en bra dialog och sen hamnade jag här. Jag ville tävla och träna i den bästa miljön och då föll valet på Falun.” säger Patrik om övergången.

”Det bästa med staden Falun är att det är en mysig stad och nära till allt. Det är trevligt folk som tar sig tid vilket man inte är van vid när man kommer från storstan” berättar han.

Patrik jobbar som elevassistent på en anpassad grundskola och en av kollegorna är Ahmad Aldeeb. Det mesta i tillvaron handlar om jobb och innebandy men när det finns tid över till annat så gillar Patrik att titta på sport och favoriten är fotboll. Han följer storebror Marcus i GIF Sundsvall, Premier League och Hammarby som han är hängiven supporter till. Såklart vill han också umgås med sin sambo och familj på sina lediga stunder. Är det sommar och semester åker han till lantstället utanför Nyköping där han tar båten ut och fiskar i de fina fiskevattnen.

”Det är skönt att bara ta det lugnt men också kul att åka hem till Stockholm och träffa vännerna där.” berättar han.

Ska du bjuda Patrik på mat så är oxfilé, potatisgratäng, rödvinssås, bearnaisesås och en god sallad ett hett tips då det är det godaste han vet. Sätter du på en actionkomedi efter maten är succén fullständig för det är en filmgenre han verkligen gillar.

Patriks framtidsdrömmar handlar om att se hur långt han kan komma i innebandy,

”En dröm är att få dra på sig den blågula tröjan men det är stenhård konkurrens” säger han.

Drömmar gällande laget är att ta fler titlar och att gå för trippeln i år.

Här kommer frågorna Patrik fått på Instagram:

Favoritbana på travet?

Solvalla

Vilken är din favoritpizza?

Acapulco

Vinner ni guld?

Ja.

Tror du snoken vinner pikefight?

Jag tror att Snoken och Svartzonker vinner pikefight.

Stockholm eller Falun?

Bra fråga! De båda sina för- och nackdelar men Stockholm ligger mig varmt om hjärtat.

Var din tvillingbror bra på innebandy?

Ja han var bra, bättre än mig när vi var små.

Vem är den farligaste individen du spelat backpar med, han måste inte komma från Gotland men gör sannolikt det…

Joel Sundstrand

Vem är du närmast med i laget?

Många, men om jag ska ta någon specifik så Simon Berg.

Vilket är ditt bästa respektive värsta innebandyminne?

Bästa: Vi var ett framgångsrikt lag i Huddinge så jag har med mig goda minnen därifrån. SM-gulden väger dock tungt. Mitt första SM-guld tog vi i Gävle under pandemin, det var en svår uppladdning med många sjuka och det var en riktigt stark laginsats att vinna finalen.

Värsta: När jag pajade korsbandet för många år sedan, då fick jag vara utan både fotboll och innebandy. Torsken i senaste SM-finalen är också ett tungt minne.

Favoritlag att möta?

Det är alltid kul att möte Storvreta, även om de spelar tråkigare innebandy nu än tidigare men det är ju upp till dem. Det är alltid mycket publik på de matcherna och det är kul.

Vilket lag hejade du på i SSL som barn?

Helt ärligt kollade jag inte så mycket på SSL som barn. Jag såg några AIK- och Balrogmatcher men det var mest Huddinges a-lag jag tittade på.

Din bästa chef som du har haft?

Anders Nordstrand

Och här kommer Emil Lundmarks fråga:

Vilken spelare i laget hade du velat byta liv med och varför?

Casper Backy för att han snart är chef.

Patrik skickar sin Passning vidare till:

Casper Backby

Och frågan är:

Hur tror du det känns att vara chef?

I vanlig ordning kan du ställa dina frågor på Instagram så håll utkik där!