19 Apr 1 match

Victor Wettergren - en positiv känga till hela min femma

19 oktober 2019 19:20
Intervju

IBF Falun tog emot ett taggat Höllvikens IBF i den åttonde omgången av SSL denna säsong. En match som skulle sluta 7-3 och ge Falun tre ytterligare poäng att ta med sig i tabellen.

Matchen började med flertalet målchanser men båda lagen stod emot ihärdigt. Sedan efter tolv minuter så satte Viktor Wettergren in första målet för Falun och satte in 1-0 i målprotokollet. Detta fick några minuter senare uppföljning av att Alexander Galante Carlström utökade till 2-0 genom straff. Slutligen innan första perioden tog slut så hade Wettergren utökat ännu ett steg till 3-0.

Den andra perioden så kom reduceringen till 3-1 av Höllviken redan i första minuten tack vare Johannes Wilhelmsson. Det skulle sedan dröja tills slutminuterna av den andra perioden, då Falun utökade igen med två mål på 24 sekunder. det första genom Malte Lundmark till 4-1 och det andra genom Omar Aldeeb till 5-1. I den sista minuten av andra perioden så reducerade Höllvikens Ted Nivestam till 5-2.

Sista perioden inledde Höllviken genom att reducera ännu en gång genom Linus Bergström och satte poängtavlan till 5-3. Men längre än så nådde inte Höllviken denna gång. Under resten av den tredje perioden så utökade Malte Lundmark ledningen till 6-3. Sista målet i matchen gjordes av tidigare målskytt Viktor Wettergren. Detta innebar Wettergrens första hattrick i klubben och ledde till att han utsågs till matchens lirare.

Vi fångade upp Victor efter matchen för en snabb intervju.

Stort grattis till matchen först och främst!
-Tusen tack! Nu kan jag gå hem och njuta av helgen!

Spelade matchen ut sig så som du väntat dig?
-Jag försöker hålla mig själv positivt inställt till matchens gång och vi får en fin fart. så tankarna jag hade inför tycker jag stämmer överens med matchen ändå. Jag tycker vi spelar attraktiv innebandy. Får med oss en fin känsla. Mina tankar är alltid positiva.

Beskriv känslan när den där tredje kassen rasslade in.
-Första hattricket i klubben. Så det är bara glädje i det avslutet och att få göra det inför hemmapubliken är alltid en bonus.

Var det något oväntat med Höllvikens spel?
-Jag har ju aldrig spelat mot dem förut. Men från vad jag sett på tv så tyckte jag de var förvånansvärt kompakta och hittar sina lägen i kontringar.

Du sa efter första perioden att du inte var helt nöjd med din insats ändå, har den tanken ändrats nu?
-Man vill ju alltid göra mera, och jag tycker det är en styrka. Samtidigt måste man blicka tillbaka på prestationerna positivt. Det låter klyschigt men när hela laget presterar så levererar vi och så länge vi gör mål så spelar det ingen roll vem det är som gör målet.

Nu väntar en match mot Helsingborg på tisdag, har du några spontana tankar inför den matchen?
-Lång bussresa! Börjar tidigt på tisdagen och sedan kommer hem på morgonen på onsdagen. Jag försöker att inte tänka på matcher förrän matchdag utan att istället fokusera på träningen och hålla upp träningskvaliteten så man presterar som bäst. Inga tankar på motståndet än.”

Någon övrig egen tanke du vill dela med dig av?
-Det blir en positiv känga till hela min femma, det känns som jag har kommit in i den bra och att vi alla presterar bra tillsammans.